Kısa çalışma ödeneği bugün

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği başvurularının bugünden itibaren elektronik ortamda yapılabileceğini açıkladı

Haberler 23.03.2020 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Ksa çalma Ödenei bavurularnn bugünden itibaren elektronik ortamda yaplabileceini duyurdu.

Bakan Selçuk, yapt yazl açklamada, yeni koronavirüsten (Kovid-19) olumsuz etkilenen ve bu sebeple ksa çalma uygulamasndan yararlanmak isteyen iverenlerin, KUR l Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerine özel olarak oluturulan elektronik posta adresleri araclyla gerekli belgeleri göndererek bavurularn yapabileceklerini bildirdi.

Selçuk, bavurularla ilgili açklamann www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yaymlanacan kaydetti.

ÖDEMELERE BALANIYOR

Ksa çalma Ödeneinin devreye alnmasnn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan Ekonomik stikrar Kalkan Paketinde yer aldn hatrlatan Selçuk, KUR yönetim kurulunun da süreci hzlandrmak adna bavurularn yaplabilmesi için bir karar aldn belirtti.

Ksa çalma ödemelerinin Rehberlik ve Tefti Bakanlmzca yaplacak uygunluk tespitinin ardndan gerçekletirileceini bildiren Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, bavurularn yaplmas ve sonuçlandrlmasna ilikin süreç hakknda www.iskur.gov.tr KUR internet sitesinden detayl duyurunun yaplaca bildirdi.

Ana Sayfaya Git