Kabinede değişim ekonomi kurmaylarına takıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde yer alan kabine değişikliğini açıklama tarihini ekonomi kurmaylarının şekillenmesi sonrası oluşturacağı konuşuluyor.

Haberler 05.06.2017 - 03:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti yönetimi 2019 Yerel ve Genel Seçimleri öncesinde, ekonomi ve piyasalar rahatlatmay hedefleyen 18 aylk özel bir program üzerinde çalmalarn sürdürüyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann dorudan yakn takibe almay düündüü ekonomi dümenin bana kimin geçirilecei ve bu alanda kurmaylarnn kimlerden oluaca konusunda hummal bir çalma yürütüyor. Geride braktmz hafta içinde kabinenin deiecei yönündeki beklentiler bu konu için ksa süreliine ertelenmi gözüküyor. Yeni kabinenin açklanma tarihinin ekonomi kurmaylarnn ekillenmesi sonras olumas gündemde.

BEKLENTLER BELRLEND

2019 seçimleri öncesinde sokaktaki vatandan ekonomisi kadar sanayicilerin beklentilerini de örtütürmeyi hedefleyen yeni programda, ekonomi kurmaylarnn ortak söylem ve ortak politikalar üzerinden tek bir hareket noktasndan söylem gelitirilmesine özen gösterilecei AK Partili kurmaylar tarafndan ifade ediliyor. Yeni kabinede görev alacak olan ekonomi kurmaylarndan AK Partinin hazrlad ekonomiden beklentiler çalmasnn 21 bal ile ilgili hzl admlarn atlmas istenecek.

6 YEN BAKAN

AK Parti kulislerinde, en geç sal gününe kadar Bakanlar Kurulunda revizyona gidilecei ve kabinede 6 yeni bakann yer alaca, mevcut 3 bakann da görev alannn deiecei konuuluyor. Revize edilecek yeni kabineye girmesi beklenen 3 bakann ise ilk defa bakanlk koltuuna oturmas beklendii kaydediliyor.

Yeniden atlm sürecini balatan AK Partide 7 farkl alanda reform, deiim ve revizyona gidilecek. Bakanlar Kurulunda yaplacak revizyonun ardndan oluturulacak çalma gruplar ile d politika, STKlarla iletiim süreçleri ve hukuk-demokratikleme süreçlerine dair çalmalara hz verilecek. 15 Temmuz FETÖ Darbe Giriimi sonras, ülkemizdeki birçok farkl dinamik üzerinde oluturulan eksiklikler giderilecek ve çalma gruplarnn tüm faaliyetleri ilgili Bakanlar tarafndan raporlanarak Erdoana sunulacak.

Ana Sayfaya Git