Kabuklu fındık fiyatları bu sıralar yerinde seyredecek - Stoklar dolu

Kabuklu fındık fiyatlarında son durum sabah saatlerinde açıklandı. KAbuklu fındığın kilosu lira civarında seyrediyor.

Haberler 14.11.2016 - 16:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orduda sezona 15 lira gibi bir ücretle balayan fndk fiyatlar bu sabah saatlerine 10 liraya dütü. Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odalar l Koordinasyon Kurulu Bakan Arslan Soydan, sabah saatlerinde yapt basn toplants ile kabuklu fndn kilosunun 10 liraya dütüü açkland.

Fndk fiyatnn her geçen hafta dütüüne dikkati çeken Soydan, Bu sezon ilk defa fndk fiyat 10 liraya kadar geriledi. Sezona 11,25 liradan balayan ardndan 15 liraya kadar çkan fndk fiyatlarnn 10 liraya kadar dümesini bizde beklemiyorduk. Fndk rekoltesinin yerlerde süründüü bir sezonda fiyatlarn bu denli dümesine artk anlam veremiyoruz. dedi.

Fiyatlarn tek haneli rakamlara dümeden önlem alnmasn isteyen Soydan, Bilemediimiz güçler fiyatlarn artmasna engel oluyor. Serbest piyasaartlar gerei fiyat artmas gerekirken düüyor. Üretici fndn pazara indirmiyor. Haliyle pazara arz olmad halde fiyatn dümesi çok düündürücü ve manidar. Temennimiz fndk üzerinde oynanan oyunlara artk son verilmesi. diye konutu.

Söylenmesi gereken u ki, zor üretilen fndk fiyatlarndaki düüün kanlmaz olaca düüncesi, üreticileri üzmekte. Stoklara baklacak olursa üreticilerden satn alan ikinci tüccarlar u sra stok durumunun iyi olduunu açklarken, herhangi bir artn olmayaca saptand.

Ana Sayfaya Git