Kaçak şebeke!

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Yukarı Bitikçi köyünde köy dışındaki evine elektrik çekilmesi için başvuruda bulunan şahıs, Dicle Elektrik Dağıtım’ı beklemeden ana şebekeden kaçak hat çekti.

Haberler 23.03.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hat çekme görüntüleri sosyal medyada, .. kopan teller onarlmaynca vatanda çözümü kendi imkanlar ile gidermeye çalyor. diye yer alnca, enerji irketi buraya hemen ekip gönderdi. Yaplan kontroller sonunda ebekenin batan aa kaçak olduu belirlendi.

açak Hat çekti

Alnan bilgiye göre, Yukar Bitikçi köyünde yaayan .K. simli vatanda Dicle Elektrik Datma bavurarak köy dnda yaptrd evine elektrik ebekesi çekilmesini istedi. Bir süre önce yaplan bavuru üzerine lçe letme Müdürlüü gerekli çalmalar balatt. Ancak, eksik evraklarn tamamlanmad gibi evraklarn tamamlanmas için . K.nn verdii telefon numaras defalarca aranmasna ramen yant alnamad.

Bu arada söz konusu ahs, enerji irketini beklemeden kendisi bulduu srklarn yan sra DDY ve PTTye ait olduu bildirilen eski direkler yardm ile ana ebekeden evine kaçak bir elektrik hatt döedi.

hbar Kabul Edildi

Kaçak hat çekilirken yaklak 2 ay önce çekilen baz fotoraflar ise geçtiimiz günlerde sosyal medyada Yukar Bitikçi köyünde uzun süredir kopan teller onarlmaynca vatanda çözümü kendi imkanlar ile gidermeye çalyor. Peki, vatandan bana bir kaza geldiinde bunun hesabn DEDA verecek mi ? içerii ile yer ald.

Dicle Elektrik Datm hedef alan bu paylam üzerine irketin Ergani lçe letme Müdürlüü ekipleri, bahse konu adrese giderek gerçekten kopan tel olup olmadn belirlemek üzere inceleme yapt. Yaplan inceleme sonunda, bahse konu yerdeki elektrik ebekesinin kaçak olarak döendii belirlendi. Bunun üzerine .K.nn evine ait kaçak ebekenin enerjisi kesildi ve ahsa abonesiz olarak kayt d elektrik kullanmaktan ilem yapld.

Ana Sayfaya Git