Kaçak su operasyonu

DİSKİ ekipleri kaçak su kullanımının önüne geçiyor.

Haberler 06.05.2021 - 02:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR - Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, çnar ilçesinde, içme suyu ana isale hattndan kaçak bir ekilde tarlasn sulayan kiiyi Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama (SCADA) sistemiyle tespit etti.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) ekipleri, SCADA sisteminde ilçeye içme suyu salayan hatta seviyenin belli zaman aralklarnda azalp artmas nedeniyle vatandalarn maduriyet yaadn belirledi.

2 Maysta isale hatt tahliye vanasndan suyun alnd tespit eden ekipler durumu kolluk kuvvetlerine bildirdi.

Kolluk kuvvetlerince yaplan incelemede, S.Dnin, yaklak 110 dönüm tarm arazisini içme suyu salayan ana isale hattndan kaçak bir ekilde su kullanarak suladn belirledi.

S.D. ile ilgili yasal ilem yapld.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, içme suyu kaynaklarnn bilinçli tüketilmesi gerektiini belirtti.

l merkezimiz ve ilçelerde su arz sorunu olmadn bildiren Tuti, Suyu bu ekilde kaçak olarak bahçe ve tarla sulamalarnda kullanan baz duyarsz kiilerden dolay dier vatandalarmz maduriyet yaayarak su sknts yaayabiliyor. Merkez ve ilçelerde kayp kaçak ile mücadele eden ekiplerimiz, kaçak kullanm yapanlar hakknda adli ve cezai ilem yapacaktr. Lütfen suyu israf etmeyelim, kaçak kullanmlarla su kaynaklarmz bo yere tüketmeyelim.

Ana Sayfaya Git