Kadayıfımız AB yolunda

IPARD Programı çerçevesinde Diyarbakır Kadayıfının yurtdışına açılıyor. Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği Bilgi Merkez Koordinatörlüğü'nün Diyarbakır’da destekledikleri projeler yerinde incelendi.

Haberler 08.08.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii ve Türkiye e finansmanyla yürütülen IPARD Program çerçevesinde Diyarbakr Kadayfnn Yurtdna Açlmas Projesi, Bozanbey Süt çiftlii letmesi ve Doru Tarm ve Besicilik letmeleri yerel ve ulusal basn mensuplar eliinde ziyaret edildi.

KIRSAL KALKINMA DESTE

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas AB Bilgi Merkezi ve TKDK- Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu l Koordinatörlüü tarafndan desteklenen projelerden Diyarbakr Kadayfnn Yurtdna Açlmas Projesi çerçevesinde iletmenin kapasite kullanmnn arttrlmas ve pazarlama ann geniletilmesi sonucu, Diyarbakr Kadayfnn Avrupaya ihraç edilerek bölgenin istihdam ve d ticaretine olumlu katk yapmas hedeflenmektedir.

YÜRÜTÜLEN PROJENN KAPSAMI

dnan Altunhan, bu proje sayesinde kapasitelerini günlük 250 kg. dan 2000 kg.a çkaracaklarn, çalan saysn da arttrarak yurtdna özellikle AB ülkelerine sat yapabilecek duruma geleceklerini ifade etti. Daha sonra Avrupa Birlii tarafndan desteklenen Bozanbey Süt çiftlii ve Doru Tarm ve Besicilik letmesi ziyaret edilerek, basn mensuplar letme sahibi Mustafa Fidan tarafndan detayl bilgilendirilerek AB ve TKDK`ya bu desteklerinden dolay teekkür etti.

Doru Tarm ve Besicilik letmesi sahibi Özgür Doru, Proje Yöneticisi Zahide Teke tarafndan Besi letmelerini AB ve TKDK sayesinde büyüttüklerini ifade ettiler.

BÖLGENN SANAYLEMES

TKDK Diyarbakr l Kordinatörü Hikmet Güne, bölgemizde AB ve Türkiye e finansmanyla yürütülen bir çok projeye destek verdiklerini ve u anda Austos sonuna kadar açk çarlarnn olduunu belirterek tarm ve krsal kalknma projesi olanlar TKDK`ya bavurmalarn beklediklerini belirtti.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güne ise ilimizde AB tarafndan finansman destei salanan birçok projenin baar ile devam ettiini ve bunun ilimizin istihdam ve ekonomisine çok olumlu katklar saladn ifade etti.

Ana Sayfaya Git