Kadın girişimci sayısı artıyor

TOBB Kadın Girişimcileri İl Başkanları Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

Haberler 18.07.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan M. Rifat Hisarcklolu, kadn giriimciliini gelitirmek üzere, 5 ana balkta faaliyetler gerçekletirildiini belirterek, Nüfusun yarsn oluturan kadnlarn, ekonomide erkeklerle eit düzeye çkmas için daha çok çalmal, baarmalyz dedi.

TOBB Kadn Giriimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB l Kadn Giriimciler Kurulu l Bakanlar, TOBB Bakan M. Rifat Hisarcklolu ile bir araya geldi. TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Hatice Akylnda katld tebrik ziyaretinde kadn giriimciler ile Hisarcklolu çalmalara ilikin istiarelerde bulundu. TOBB Bakan Hisarcklolu burada yapt konumada, kadn giriimcilere nazik ziyaretlerinden dolay teekkür etti. Hisarcklolu, Genel Kurulumuzu tamamladk. imdi vakit Türk özel sektörü için hep birlikte, hem içeride hem de darda, canla bala çalma vaktidir diye konutu.

Atlan tohum tuttu

Türkiyede kadn giriimci saysn arttrmak ve mevcut kadn giriimcileri desteklemek için çalan, en kapsayc ve etkili yapnn, TOBB Kadn Giriimci Kurulu olduunu ifade eden Hisarcklolu, 2007de biz bir tohum attk. 81 ilde 7 bin kadn giriimciyi organize ettik. Bu tohum artk tutmutur. çimizden çkan birisi bugün Türkiyenin ticaretini yönlendirmek üzere Bakanlk koltuuna oturmutur. Bu gurur hepimizin ifadesini kulland. Kadn giriimciliini gelitirmek üzere, 5 ana balkta faaliyetler gerçekletiriyoruz. Birincisi network. Zira iyi bir network i hayatnda baarnn anahtarlarndan biridir. kincisi yetkinlik. Kadnlarn becerilerini gelitirmek için birçok baarl faaliyet gerçekletirdiniz. Üçüncüsü finansman. Kadn giriimcilerin finansmana eriimini kolaylatrmak için çaltnz. Dördüncüsü kadn giriimci dostu politikalar için lobi yaptnz. Sizler illerinizde valilikleri ve belediyeleri harekete geçirdiniz. Yereldeki kamu kurumlaryla ortak birçok proje gerçekletirdiniz. Beincisi, kadn giriimci rol modellerin görünürlüünü arttrdk. Genç kadnlar giriimci olmaya özendirmek için Türkiyenin kadn gücü bulumalarn gerçekletirdik. 2007 ylnda Türkiyedeki tüm iverenler içinde kadnlarn oran yüzde 4,5 idi. 2017de bu oran yüzde 10a yaklat. te bu baar sizindir, sizin eserinizdir. TOBB camiasnn seçilmi lider kadrolarnda da, kadnlarn saysnda önemli artlar elde ettiniz. Ama yetmez. Bununla yetinemeyiz. Nüfusun yarsn oluturan kadnlarn, ekonomide erkeklerle eit düzeye çkmas için daha çok çalmal, baarmalyz. Sizlerin gayretleriyle; kadnlarn toplumsal hayattaki konumu daha da güçlenecek, kadn giriimciler çok daha fazla kaynaa eriecek, kamu kadn giriimciliini gelitirmek için çok daha etkin politikalar hayata geçirecek eklinde konutu.

Diyarbakra yeni projeler

TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Hatice Akyl ise Diyarbakr Ticaret Borsas, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas ile birlikte kentte yeni projeleri hayata geçireceklerini belirterek, kente kadnlara ve gençlere yönelik farkndalk oluturmak amacyla süreklilii olan projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Akyl, Bu projelerimizde sorunlara çözüm odakl yaklalmakta ve süreklilik arz edilmektedir. Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen TOBB Bakanmza, oda ve borsamza teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git