Kadın kooperatifine hibe desteği var!

Bu yıl 127 kadın kooperatifinin 140 projesine hibe desteği sağlanacak

Haberler 08.05.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Mehmet Mu, Kooperatiflerin Desteklenmesi Program (KOOP-DES) kapsamnda bu yl toplam 57 ilde faaliyet gösteren 127 kadn kooperatifinin 140 projesine hibe destei salayacaklarn bildirdi.

Mu, Twitter hesabndan yapt açklamada, kadn kooperatiflerine 150 bin liraya kadar hibe desteklerinin devam edeceini belirterek, Bu yl toplam 57 ilde faaliyet gösteren 127 kadn kooperatifinin 140 projesine hibe destei salayacaz. Hayrl olsun. ifadesini kulland.

Ticaret Bakanlnn internet sitesinde de deerlendirmelerine yer verilen Bakan Mu, kooperatiflerin üretim ve istihdama katks olacak yatrm projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliin salanmas, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanlmasna katkda bulunulmas ve bireysel tasarruflarn kooperatif modeliyle ekonomiye kazandrlmas amacyla KOOP-DES Programnn geçen yl hayata geçirildiini hatrlatt.

Mu, kadn kooperatiflerinin proje bedellerinin bir bölümünün KOOP-DES Program kapsamnda hibelerle karlanmasnn, kooperatiflerin sermaye sknts nedeniyle yapamadklar yatrmlar gerçekletirebilmelerine imkan oluturduuna dikkati çekerek, bu desteklerle kooperatiflerin etkin ve verimli çalmasnn ve ekonomik katma deerin artrlmasnn salandn kaydetti.

Kadn kooperatiflerinin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Mu, u deerlendirmede bulundu:

Kadn giriimcilerimizin ekonomimiz açsndan çok önemli olduunun farkndayz. Kadnlarmzn emek ve sermayelerini birletirerek kooperatif kurmalarn Bakanlk olarak destekliyoruz. KOOP-DES kapsamnda, ortaklarnn çounluu kadnlardan oluan ve kadn emeini deerlendirme amac güden kooperatiflere finansman destei salanmaya bu yl da devam edeceiz. 2021 yl için kadn kooperatiflerimizin bavurular ubat aynda alnmt. Bu yl toplam 57 ilde faaliyet gösteren 127 kooperatifin 140 projesine hibe destei verilmesi uygun görüldü. Toplam tutar 16 milyon 690 bin lira olan bu projelere Bakanlmzca salanacak hibe destek tutar 12 milyon 590 bin lira düzeyinde.

MAKNE ALIMLARINDAN PERSONEL STHDAMINA KADAR DESTEK

Bakanln KOOP-DES Program kapsamnda, ortaklarnn çounluunu kadnlarn oluturduu ve kadn emeini deerlendirme amac güden kooperatiflerin makine veya ekipmanla ilgili mal almlarna, ortaklarnn en az yüzde 90n kadnlarn oluturduu kooperatiflerin iletecekleri yal ve engelli bakm merkezleri ile çocuk kulüpleri, kre ve gündüz bakmevlerinin demirba eya niteliindeki yatrm mal almlarna, ürettikleri ürünlerin tantm ve pazarlanmasna ilikin sergi ve fuar katlmlarna yönelik hizmet almlarna, projelerine ilikin nitelikli personel istihdamlarna destek salanyor.

Proje tutarlarnn kalknmada öncelikli yörelerde yüzde 75i, dier bölgelerde yüzde 50si ve kalknmada öncelikli yöre art aranmakszn ortaklarnn en az yüzde 90n kadnlarn oluturduu kooperatiflerde ise yüzde 75i Ticaret Bakanlnca hibe olarak karlanyor.

Ana Sayfaya Git