Kadınlar tekstilde uzmanlaşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, istihdamı artırmak amacıyla açtığı Tekstil (Düz Dikiş Makineciliği) Kursu 15 kadının katılımıyla başladı. Sertifikalı kursun ardından kadınlar, tekstilde çalışma imkanı yakalayacak.

Haberler 16.05.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahfuz EKN

DYARBAKIR-Büyükehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslar (DSMEK) kapsamnda kadn istihdamn artrmak ve kalifiyeli eleman yetitirmek amacyla açt Tekstil (Düz Diki Makinecilii) Kursu, Sümerparktaki Tekstil Atölyesinde kadnlarn katlmyla balad.

Kadnlar kurs dönemi boyunca overlok, diki makinesinin kullanmn, çkarlan modellerin kesimini, pike dikimi ve son ütü konusunda eitim alp uzmanlaacak. Büyükehir Belediyesinin temin ettii tekstil malzemeleri üzerinde hafta içi her gün 12.00 -16.30 saatleri arasnda eitim gören kadnlar, kurs sonunda Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika almaya hak kazanacak.

Kursiyerler, pratik eitim dnda tekstil, temel iletiim, müteri ile ilikiler, i güvenlii ve içi sal, giriimci fikirler üretme, problem çözme, i kurma ve gelitirme, tekstil alannda yeni gelimeler konularnda da bilgiler edinecek.

Tekstilde i bulacaklar

Kadnlarn ürettii tekstil ürünleri ise atölyede bulunan tehir odasnda sergilenecek. Kursu baaryla tamamlayan kadnlar, tekstilde çalma ve i bulma imkan yakalayacak.

Ayrca kadn kursiyerlere, KUR tarafndan kursa devam ettii günler baz alnarak günlük 20 TL ücret ödenecek.

Kadn kursiyerlerin eitim dönemi boyunca 3-5 ya aras çocuklar da Sümerpark Ortak Yaam Alan içerisinde yer alan oyun odalarndan ücretsiz faydalanabilecek.

Ana Sayfaya Git