Kadınların kooperatifle güçlenmesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk "Program kapsamında, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin teşvik edilmesi amacıyla farkındalık çalışmaları yapacağız" dedi.

Haberler 20.04.2021 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kadnlarn Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesini balatacaklarn belirterek, proje kapsamnda kadn istihdamnn arttrlmas ve kadn kooperatiflerinin güçlendirilmesi için 8 bin kiiye farkndalk eitimi verileceini bildirdi.

Bakan Selçuk, yazl açklamasnda, kadnlarn hayatn her alannda daha aktif rol almas için çaltklarn vurgulad.

Bu kapsamda daha fazla kadn kooperatifleme sürecine dahil etmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Selçuk, unlar kaydetti: Ulusal eylem planlarmzla her daim bunu destekliyor, farkndalk eitimlerimiz ve bilinçlendirme faaliyetlerimizle bu süreci kuvvetlendiriyoruz. Kadn giriimciliinin gelitirilmesi ve yaygnlatrlmas için tüm paydalarmzla güçlü i birlii içinde olmaya devam ediyoruz. Bu yl Bakanlmz koordinasyonunda, Tarm ve Orman Bakanl i birliinde yürüteceimiz Kadnlarn Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi IPA II Program kapsamnda, kadn istihdamnn arttrlmas ve kadn kooperatiflerinin tevik edilmesi amacyla farkndalk çalmalar yapacaz.

3 BN ERKEE KOOPERATFçLK VE KADININ GÜçLENMES ETM VERLECEK

Projenin kooperatif kurmak isteyen, kooperatiflere ortak olma potansiyeli bulunan kadnlar ile halihazrda bu çalmalarn içinde yer alan kadn ve erkeklere yönelik olduuna dikkati çeken Selçuk, u bilgileri verdi:

Sivil toplum kurulular, meslek kurulular, sendikalar ve üniversitelerin de dahil olduu proje ile 3 bin 500 kooperatif kurma veya orta olma potansiyeli olan kadnlarmza kooperatifçilik eitimi, hali hazrda kooperatif orta olan bin 500 kadnmz ile 3 bin erkee ise kooperatifçilik ve kadnn güçlenmesi eitimi vermeyi hedefliyoruz. Ayrca, bin kadnmza yönelik de danman havuzu oluturulmas ve danmanlk hizmeti eitimi vermeyi planlyoruz.

Ana Sayfaya Git