Kadro İstiyorlar

Batmanlı usta öğreticiler, taşeron yasasına kendilerinin de dahil edilmesini istiyor.

Haberler 10.12.2017 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaklak 20 yldr aktif çalan yüzlerce usta öretici bu konuda çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnn yasaya kendilerini de dahil etmesini bekliyor. Sadece adalet istediklerini belirten Meslek Eitimcileri Usta Öreticiler Federasyonu Batman l Temsilcisi Selman Yaman ve Batman Usta Öreticiler Dernek Bakan ehmus çelik, ortak bir açklama yapt.

USTA ÖRETCLER

Açklamada, Türkiye genelinde halk eitim merkezleri ile farkl kurumlarda 50 bin civarnda usta öretici çalp eve ekmek götürmek için yllarca emek verdi. Maalesef yllar geçtikçe usta öreticilerimiz için hiç bir vasf belirlenmedii gibi asgari ücretin altnda çalmak zorunda kaldlar. Hatta yl içinde toplam çallan i günü 3 ay bulmayan insanlar bile oldu. Yllarca insanlara hizmet eden bu hocalarmz gerekli deeri göremedikleri için her sene usta öretici says ciddi anlamda dümektedir. Bu yl içinde aktif çalan usta öretici says otuz bin bile deildir.

TAERON YASASINDAN

Ek ders ücreti karlnda evine ekmek götürmeye çalan bu sanatkarlarn da taeron yasasndan faydalanamamalar söz konusu olmas halinde usta öretici hocalarmz hepten elini ayan bu sanatkarlktan çekmek zorunda kalacak ve bu istihdam sahas kapanacak olup on binlerce kursiyer artk hiç bir kursa katlamayacak ve Türkiyede unutulmaya yüz tutmu sanatlarn says yükselecek. Kültürümüzü unutmaya balayacaz. Son yllarda özellikle çocuklar ve gençlerin sosyolojik ve psikolojik sorunlarnn tek sebebi bu tür kurslarn açlmamasdr. Sizlerden ricamz her sokan banda veya sonunda kendini bilmez bir nesil brakacamza her sokak banda sanatkar insanlarmz olmasdr. Taeron yasasndan usta öreticilerinde faydalanmas için hükümet yetkililerine, milletvekillerimiz, sendika bakanlar, il bakan ve medyadan ciddi anlamda destek bekliyoruz denildi.

Ana Sayfaya Git