Kadroya geçen o personele iyi haber!

Taşerondan kadroya geçen "idari büro görevlisi ve idari destek görevli'unvanlı çalışanlara iyi haber geldi. Bu çalışanlar memur sendikalarına üye olabilecek.

Haberler 20.03.2019 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, Devlet Personel Bakanlna kadroya geçen dari büro görevlisi ve idari destek görevlisi unvannda çalanlarn kamu görevlileri sendikalarna üye olup olamayacan sordu. Devlet Personel Bakanl, Milli Eitim Bakanlna verdii görüte, dari büro görevlisi ve idari destek görevlisi unvannda çalanlarn kamu görevlileri sendikalarna üye olabileceini belirtti.

TE O GÖRÜ YAZISI

Devlet Personel Bakanl tarafndan yazlan yazda Bakanlar Kurulu Karar ile yürürlüe giren sözlemeli personel çaltrlmasna ilikin esaslarn ek 9uncu maddesi çerçevesinde 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4üncü maddesinib (B) frkas kapsamnda Sözlemeli olarak istihdam edilen personelin 4688 sayl Kamu Görevlileri Sendikalar ve Toplu Sözleme Kanunu kapsamnda sendika üyesi olup olamayacaklar hususunda görü talep eden ilgi yaz incelenmitir.

Bakanlar Kurulu Karar ile yürürlüe giren Sözlemeli Personel çaltrlmasna likin Esaslarn ek 9uncu maddesi kapsamnda kamu kurum ve kurulularnn sözlemeli

personel pozisyonlarnda istihdam edilen içi saylmayan idari büro görevlisi ve idari destek görevlisi unvanl sözlemeli personelin kamu görevlileri sendikalarna üye olabilecekleri deerlendirilmektedir.

Ana Sayfaya Git