Kahve fiyatı uçuşa geçti!

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da kahve üretimi yetersiz kalınca satıcılar talebi karşılayamadı, fiyatlar bir ay içerisinde yüzde 100 arttı.

Haberler 17.08.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 40 yldr kahve çeitleri satan brahim Yalaz, kahve fiyatlarnn bir ay içinde yüzde 100 arttn belirtti. leri dönemde daha da art olacan düündüklerini ifade eden Yalaz, Daha önce bu seneki gibi kahve fiyatlar ile karlamadk. Kahve mahsulü bu sene ithal edilen yer Brezilyada az olduu için fiyatlar yükseldi. Mahsul çoalrsa fiyatlar düer. Bu fiyatlar dünya geneline yansd tabi bununla birlikte bize de tüketiciye de yansd dedi.

ALACAK KAHVE BULAMIYORUZ

40 yllk meslek hayatnda ilk defa böyle bir durumla karlatn söyleyen Yalaz, Kahve alacaz ama az olduu için istediimiz kadar alamyoruz. Bundan bir ay önce temmuzun ortalarnda yükseldi bu fiyatlar. Kahve tiryakileri geliyor yanmza kahve fiyatlarndan onlar da memnun deiller, fiyatlarn yükselmesi Brezilya kaynakl Türkiye ile bir ilgisi yok, bu yüzden mahsul az olduu için kahve fiyat da yükseliyor. En yakn zamanda kahve üretiminin ve mahsulün çoalmasn bekliyoruz yoksa kahve bulamayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git