Kale barajı geri sayımda

Kale Barajı’nda gövde dolgusunun tamamlandığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, barajın bitimiyle 139 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Haberler 18.08.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl, Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü tarafndan Diyarbakra yaplan yatrmlarla kentin mümbit topraklarn su ile buluturmaya, vatandalara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki takn riskini azaltmaya devam ediyor. Diyarbakr ili ve ilçelerinde son dönemde yaplan su yaplarnn artmas bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde de önemli rol oynayaca belirtildi.

DS son yllarda modern sulama projelerini gelitirerek uygulamaya koymaya devam ediyor. Modern sulama ile tarmda salanan verim artlar, üretim deseninin çeitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dorudan ve dolayl arta neden oluyor. Bu durum bir yandan krsal kalknmann hedeflerinden olan yoksulluun azaltlmas amacna hizmet ediyor bir taraftan da yaam standardn yükselttii için göçü önlüyor.

KALE BARAJINDA çALIMA

Diyarbakr ili ve ilçelerinde son dönemde yaplan su yaplarnn artmas bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde de önemli rol oynuyor. Diyarbakr çermik Kale Barajnda gövde dolgusunun tamamland ve çalmalarn devam ettiini açklayan DS Genel Müdürü Kaya Yldz, çalmalar devam eden barajn tamamlanmas ile 139 bin 420 dekar tarm arazisinin sulanmasnn salanacan söyledi.

BÖLGE NSANINA EK GELR

Genel Müdür Yldz, Diyarbakr çermik Kale Barajnn temelden 79 metre yükseklikte olup 183 bin 490 metreküp su biriktirme hacmine sahiptir. Barajn tamamlanmas ile bölgede yaplacak sulu tarm ile birlikte hem tarlalardaki verim artarak, hem de yörede ürün çeitliliini salanacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git