Kale barajında sınırlama uzadı

Diyarbakır'da inşası devam eden Kale Barajı için alınan kamu yararı kararı ilan süresinin bitiminden itibaren başlayan sınırlamaya ilişkin sürenin, bir defaya mahsus olmak üzere 5 yıl uzatılmasına karar verildi.

Haberler 26.12.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konuya ilikin Cumhurbakan karar, Resmi Gazetenin dün saysnda yaymland.

Buna göre, 2019 Yl Yatrm Programnda yer alan Kale Baraj için alnan kamu yarar karar ilan süresinin bitiminden itibaren balayan snrlamaya ilikin süre, bir defaya mahsus olmak üzere 5 yl uzatld.

Kamulatrma Kanununun 25. maddesi kapsamnda baraj, sulama ebekeleri ve boru hatlar, kara yolu, demir yolu, liman ve havaalan gibi gelecek yllara sari büyük projelerde kamu yarar karar, kamulatrlacak tanmazlarn bulunduu mahalle ve/veya köy muhtarlnda 15 gün süreyle aslmak suretiyle ilan ediliyor.

KAMU YARARI GÖSETLD

Kamu yarar kararnn ilan süresinin bitiminden itibaren, kamulatrlacak tanmazlar üzerinde yaplan sabit tesislerle dikilen aaçlarn bedeli, kamulatrma bedelinin tespitinde dikkate alnmyor.

Tanmazlardaki bu snrlama, ilan tarihinin bitiminden itibaren 5 yl olarak belirlenirken, bu süre Cumhurbakan tarafndan bir defaya mahsus olmak üzere 5 yl uzatlabiliyor.

Tamamlandnda 71 bin 110 dekar cazibe ve 68 bin 310 dekar pompaj olmak üzere 139 bin 420 dekar tarm arazisinin sulanmasn salayacak Kale Barajnda fiziki gerçekleme yüzde 60a ulat.

Yukareyhler Mahallesinde yer alan, temelden 79 metre yükseklie ve 183 milyon metreküp su biriktirme kapasitesine sahip barajn, ülke ekonomisine yllk 85 milyon lira katk salamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git