Kalkınmaya yönelik proje

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan İdris Akbıyık "Daha yaşanabilir, rahat ve güzel bir Hakkari için birçok projemiz var. Mir Kalesi'nde mesire alanından millet bahçesine, kanalizasyonundan içme suyuna kadar her alanda projeler hazırlıyoruz"

Haberler 22.11.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride, terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDPli Belediye Bakan Cihan Karamannn yerine çileri Bakanlnca Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Vali dris Akbyk, kentin daha yaanlabilir hale getirilmesine yönelik projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Akbyk, makamnda gazetecilere yapt açklamada, halkn belediye hizmetlerinden en iyi ekilde yararlanmas salamay ve kentteki yaam standardn yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bir ay önce yaplan görevlendirmenin ardndan vatandalarn hür türlü sorunuyla ilgilenmeye çaltklarn dile getiren dris Akbyk, bu sürede belediye hizmetlerini daha yakndan görme ve ilgilenme frsat bulduklarn aktard.

Durankaya beldesine giden, birçok köy ile kayak merkezine de ulamn saland Merzan Mahallesi yolunun 2 kilometresinde scak asfalt serimi için çalma yaptklarn anlatan Akbyk, unlar kaydetti:

YEN PROJELER

Kentte ilk kez beton yol denemesi yaptk. Bunu bir süre izleyeceiz, baarl olunursa skntl yerlerimize onunla devam edeceiz. Otluca köyü yolunu yaptk. Doal gaz kentte artk kullanlyor. Bu hem kentin havas, çevre temizlii hem de vatandalarn daha temiz ve rahat enerjiye ulamas için açsndan önemlidir. Hakkarinin içme suyu sorununu gidermek amacyla çalmalar yaptk. u anda su skntmz yok. Hatta fazlas var diyebiliriz. Daha yaanabilir, rahat ve güzel bir Hakkari için birçok projemiz var. Mir Kalesinde mesire alanndan millet bahçesine, kanalizasyonundan içme suyuna kadar her alanda projeler hazrlyoruz. DS Genel Müdürlüüne Otluca köyündeki suyun alnmasyla ilgili talepte bulunduk. Bu biraz uzun vadeli olacak ama kentin 50-100 yllk su problemi bitecek.

Hakkari halkna en iyi hizmeti sunma çabasnda olduklarn vurgulayan dris Akbyk, Tüm imkanlar seferber ederek, sorunlar gidermeye çalyoruz. çevre ve ehircilik Bakanmz Murat Kurum ile yaptmz görümede, Hakkari Belediyesine 1 büyük ve 2 orta çöp toplama arac, 1 kazc yükleyici i makinesi ve 250 çöp konteyneri verilmesinin oluru çkt. Bunlar da kentte temizlik hizmetlerinde kullanlacak. dedi.

Ana Sayfaya Git