Kalkınma ajanslarına 191 personel alınacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2020 yılında kalkınma ajanslarına 191 yeni personel alınacağını belirterek, "İnsan kaynaklarımızı güçlendirecek bu yeni adımımız, kalkınma ajanslarına taze kan olacak." ifadesini kullandı.

Haberler 18.12.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, kalknma ajanslar gelecek yl personel alm yapacak.

Açklamada deerlendirmelerine yer verilen Bakan Varank, kalknma ajanslarnn bakanlnn koordinasyonunda faaliyet gösterdiini ve alnacak 191 yeni personelin 125inin uzman pozisyonunda görev yapacan bildirdi.

- Kalknma ajanslarna taze kan

Varank, nsan kaynaklarmz güçlendirecek bu yeni admmz, kalknma ajanslarna taze kan olacak. deerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu 125 uzmann, üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler, mühendislik, ehir, bölge-planlama, hukuk ve sosyoloji bölümü mezunlarndan alnaca bilgisini veren Varank, bavurularn http://sinavbasvuru.sanayi.gov.tr internet sitesinden yaplacan belirtti.

Bakan Varank, konuya ilikin sosyal medya hesabndan yapt duyuruda da Kalknma ajanslarmz daha da güçlendiriyoruz. 125i uzman olmak üzere, 191 yeni çalma arkada aryoruz. ifadesini kulland.

- Yerel potansiyeli harekete geçiriyor

2006 ylnda ilk olarak zmir ve çukurova kalknma ajanslar kurulmutu. 2008 ve 2009 yllarnda yurt sathna yaylan ajanslarn says 26ya çkt.

Ajanslar, kamu, özel ve sivil toplum kurulular arasndaki i birliini gelitirmek, yerel potansiyeli harekete geçirmek ve bölgeler aras gelimilik farklarn azaltmak amacyla faaliyet gösteriyor.

Bölgesel önceliklere göre finansal destekler salayan ajanslar, faaliyet gösterdikleri bölgelerin yatrm potansiyellerini tespit ediyor, yurt içinde ve yurt dnda yatrmclara tantm ve rehberlik yapyor.

Ajanslar ayrca, tematik ve sektörel aratrmalar ilgili kesimlerin hizmetine sunuyor.

Ana Sayfaya Git