"Kalkınma"nın hafızası tek tuş uzaklıkta

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne bağlı 26 kalkınma ajansının kuruluşundan bu yana yayımladığı dokümanlar, interaktif web sitesinde bir araya getirildi.

Haberler 23.04.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, kalknma ajanslar, bölgelerinin stratejik önceliklerine hizmet eden sektörel, mekansal veya tematik çalmalar yapmak, bölgenin ulusal ve uluslararas tantmna katkda bulunmak ve yatrm potansiyeli olan alanlarda fizibilite çalmalar yürütmek üzere yaynlar çkaryor.

Bölgelerinin sürdürülebilir gelimesini salamak amacyla kamusal alanda tartlan konulara açklk getirmeyi hedefleyen ajanslar, daha geni kitlelerce bu konularn tartlmasn salamay ve ürettii yaynlarn topluma etki etmesini amaçlyor.

Bölgelerin kaynak ve imkanlarnn tespit edilmesi, yerel potansiyelin ortaya çkarlmas, ulusal ve uluslararas alanda bölgenin rekabetçi üstünlüklerinin tantlmas konularnda kalknma ajans yaynlar önemli roller üstleniyor.

KALKINMANIN HAFIZASI

Bu amaçlar dorultusunda, 26 kalknma ajansnn kuruluundan bu yana hazrlad ekonomik ve sosyal kalknma odakl yayn ve raporlar, Kalknma Kütüphanesi adyla interaktif bir platforma tand.

Kalknma Ajanslar Genel Müdürlüünce oluturulan ve www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr adresi üzerinden ulalabilen platformda, bölgesel plan ve programlar, sektörel analiz raporlar, proje fizibilite raporlar, etki analizleri ve dier birçok türde yayn bulunuyor.

Sitede bir dokümann detay sayfasna ulaldnda ilk etapta özeti görüntüleniyor. Sitenin sol ksmnda bulunan ilevsel butonlarla dokümanlar Google Drive uygulamasna kaydedilebiliyor. Bilgisayara indirilen dokümanlar, çevrim içi görüntülenebildii gibi sktrlp daha düük boyutta indirilebiliyor. Dokümanlar sosyal medya platformlarnda kolayca paylalabiliyor, e-posta ile gönderilebiliyor. Yenilikçi yöntemlerle tasarlanp gelitirilen sanal kütüphane, ayn zamanda intihal.net uygulamasyla entegre olarak çalyor. Böylece üretilmi dokümanlara yönelik benzerlik oran tespit edilebiliyor.

Ana Sayfaya Git