Kamu çalışanlarına müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına müjdeli haberi yakında vereceklerini belirtti.

Haberler 01.07.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu yapt açklamada, kamu çalanlarna müjdeli haberi yaknda vereceklerini belirtti. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolunun konumasndan çkan detaylar öyle:

Adalet kelimesiyle yaplan etkinlikleri eletirmek çok kolay deil. Hep hukuk adalet hep gündemdedir ve gündemde olmadr. En önemli nokta hak ve adalettir. Bu adalete sahip çkmak hepimizin ortak paydadr. Uzun yllardr Türkiye adaletin hukukun peinde kouyor. CHPnin bu sembolik bir emsiyenin arkasnda toplumsal bir karl da olmuyor. Toplumun hak ve hukukunun arkasnda durdu mu? Siyasetçi millet vicdannn hak ve hukukunun arkasnda durdu mu? Ana unsurlarda durmayp da sembolik kiilerin arkasnda duruyor. 15 Temmuz hak ve hukukunun arkasnda durdu mu? Geçmii güçlü olsayd barda dolu olsayd arkasnda dururdum.

CHP milli vicdandan yana duramyor, belirli güç odaklarnn esiri oluyor. AK Pati milletin sesi olduu için baarl. CHP bu anlamda belirli güç odaklarnn nefis mücadelesini veriyor. Sayn Berberolu dnda hak mücadelesi verecek baka alan bulamad.

GÜBRE DÖKÜLMES

Bir siyasi partinin temsilcisine böyle bir ey yaplmas çok k deil. Kamu vicdan bunu reddetti.

YAPILANDIRMADA SON GÜN

Devlete borcu olan, bir defa develete olan borcu vatandalarmz srtnda tamak istemiyor. Esnafmz 2016 ylnda zor günler geçirdi o yüzden ona baz destekler verdik. 30 Haziran son gün, borçlarn yeniden yaplandr, devletin verdii teviklerden mahrum kalmayn, son saatleri iyi deerlendirin, uzatma yetkimiz yok bu gece saat 00.00a kadar bavurular alnacak.

STHDAM SEFERBERL

2017 itibariyle beklediimizden daha hzl art oldu, istihdam seferberliinde. 1.5 milyon istihdam hedefimiz var ilk 5 ayda 1 milyona yaklatk. Yl sonunda bu rakam 2 milyonu geçecek. nallah 2 milyon hedefini yakalayarak isizlii yl sonunda tek haneli rakamlara düürmü olacaz.

Önümüzdeki hafta yeni eylem planmz var. Sayn Cumhurbakanmz da söyle, bütün Bakanlklardan yl sonuna kadar istihdam seferberliinin yeni boyutunu koyuyoruz. Bu 2017 istihdam seferberliinin dnda olacak.

2018-2019 eylem plann hazrlyoruz, genç istihdam kadn istihdam ve dezavantajl istihdam olarak 3 grup hazrlyoruz. 1 milyon 100 bin civarnda i arayp da i bulamayan genç isizimiz var bu 1 milyon 100 bin gencimizin yüzde 80i üniversite mezunu, bunlar çok hzl belirli alanlarn çalan olabilirler. Sanayinin, enerjinin, biliimi uzman veya nitelikli eleman olarak çalabilirler.

Mesela enerji alannda nitelikli eleman olmak istiyorsa eitim alacak eitim süresince çalyormu gibi görünecekler. Eleman skntsn böyle 3 yllk 5 yllk eylem planmzla azaltacaz.

Kadnlarmz da daha fazla tevikimiz var özellikle Güneydoudaki kadn giriimcilerimizi destekleyeceiz. Orada çocuk says da fazla. Kadn üretsin, aileye sahip çksn, üretimini pazarlayabilsin.

ESNEK çALIMA SAATLER

Uzaktan çalma ve esnek çalma saatleriyle ilgili bakanlk tarafndan çalmalarmz oldu. Meclis tatilde olduu için Eylül-Ekim aynda belli olacak. Saat 4te i yerini kapattm, haftasonu tatilim gibi kavramlar eskide kald. çalma hayatnn yüzde 30u bayramlarda da gece gündüz çalyor. O nedenle biz esnek çallmada, Almanyada 3 milyon, Amerikada 10 milyon esnek çalanlar var.

KAMU çALIANLARI MÜJDEL HABER ALACAKLAR

Türk- Bakanmz yönetiyor kamu çalanlarnn görümelerini. Son derece iyi niyet ve sammiyet var. Tabikide haklarnnn mücadelesini veriyorlar. Pazartesi günü tekrar biraraya geleceiz. Önümüzdeki hafta bitirmeyi ümit ediyorum. 190 bin kamu çalan müjdeli haberi alacak. yi bir ekilde bitireceiz. nallah müjdeli sonucu alacaklar. Yüzde 90a kadar çok iyi niyetle gelindi. Gönül istiyor ki onlarn istediklerini verelim.

KIDEM TAZMNATI

Benim üzüldüüm bir konu bu yaklak 13 milyon çalsanmz var bunlarn haklarnn yüzde 80nin korunmadn görüyoruz. Salkl bir düzenlemeyle destek alamadklarn görüyoruz. Mahkemeler ciddi düzeyde yük altnda. çalann hak ve hukuku i verenin kasasnda birikiyor. ayet sal günü ortak bir nokta bulabilme umudumuz var. Bir uzlama çkmazsa sal günü yasal düzenleme yapabiliriz.

Biz fondan rahatszz diyorlar, neticede isizlik fonu var ve çok güçlü bir fon. u an i verenin kasasnda daha m güvende? Fonun nasl daha güvenceli olaca konusunda öneriler gelebilir. Korkmamz gereken, 40 yln maduriyeti var. Yüzde 80i madur. Fon kelimesinden veya fonun geçmiinden tereddüt ederek beklemeye devam etmemeliyiz diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git