Kamu işçisinde zam umutları

Hak-İş Genel Başkan Vekili Yıldız, kamu işçisinin zam görüşmelerinden umutlu "Kamu Çerçeve Protokolü'nün yakında, başarılı şekilde hayata geçeceğine inanıyorum. Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflar olarak bunu başaracağımızı düşünüyorum"

Haberler 25.06.2021 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Hak- Genel Bakan Vekili Osman Yldz, kamudaki 700 binden fazla içinin ücretlerine 2021-2022 yllarnda yaplacak zammn belirlenecei toplu i sözlemesi görümelerine dair, Kamu çerçeve Protokolünün yaknda, baarl ekilde hayata geçeceine inanyorum. Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflar olarak bunu baaracamz düünüyorum. dedi.

Yldz, Hak-in Avrupa Birlii Erasmus+ program kapsamnda yürüttüü, Genç Kadn Emekçilerin Yaygn Örenme Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamnda Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlenen toplantya katld.

Sendikal hareketin geleceinin kadn ve gençlerin katlmyla güçleneceini ifade eden Yldz, öyle konutu:

Gençlerin sendikal harekete kazandrlmas gelecekteki modern toplum, sivil toplum ve demokratik toplum için son derece önemli. Biz daha çok kadn, genci, engelliyi ve toplumun daha birçok kesimini sendikal harekete kazandrdmz zaman ülkemize seviye atlatm olacaz. Sendikal hareket bu kadar önemli. Sendikal hareket sadece bir sivil toplum anlay deil, aslnda örgütlülüü ve gücü itibaryla sivil topluma da öncülük eden bir konumda bulunuyor. Bunun için biz sendikal harekete her kimi kazandrrsak bir seviye atlatyoruz.

- Taerondan kadroya geçenler konusunda yeni bir aamadayz

Görümeleri devam eden 2021 Yl Kamu Toplu Sözlemeleri çerçeve Protokolüne de deinen Yldz, u ifadeleri kulland:

Kamudaki taeron sorununu örgütlenerek, mücadele ederek çözdük. Belirli bir noktaya gelen bu konuda, imdi yeni bir aamadayz. Kamu çerçeve Protokolü içerisinde bu kapsamdaki arkadalarmzn mevcut sorunlarn çözecek, yeni bir süreci balatm olacaz. Kamu çerçeve Protokolünün yaknda, baarl ekilde hayata geçeceine inanyorum. Sosyal diyalog çerçevesinde ilgili taraflar olarak bunu baaracamz düünüyorum.

Hak- Genel Sekreteri Eda Güner, Ankara Yldrm Beyazt Üniversitesi Öretim Görevlisi Doç. Dr. Ahmet Sartan katld toplantda, Uluslararas Sendikalar Konfederasyonu (ITUC)-AP Gençlik Sekreteri Dr. Syed Pasha da çevrim içi yer ald.

Toplantya, Uluslararas çalma Örgütü (ILO), Milli Eitim Bakanl, KUR ve TSK bata olmak üzere ulusal ve uluslararas sivil toplum kurulularnn temsilcileri de katld.

Ana Sayfaya Git