Kamu personel rejimi değişiyor

Kamu personel rejimi değişiyor. Kamuda bankamatik memurluğu dönemi kapanıyor. ‘Kızak kadrolar’ azaltılacak. En az 8 yıl öğretmen olarak çalışanlar müfettiş yardımcısı olabilecek

Haberler 13.07.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 13.07.2018 - 10:25

Yeni sistemde devleti yaplandran kararnamelerde, kamu personel rejimine yönelik çeitli maddeler yer ald. Buna göre, kamuda bankamatik memurluu dönemi kapanyor. Kzak kadrolar azaltlacak, 657 sayl Devlet Memurlar Yasasnda 55 maddede teknik düzenleme yaplacak. Öretmen olarak en az 8 yl hizmeti olanlar müfetti yardmcs olabilecek.

Daire bakan ve alt kadrolar, üst kademe yöneticisi saylmayacak. Emekli olacak TRT personeline yüzde 3050 fazladan ikramiye verilecek. Kamu personel rejimine ilikin baz düzenlemeler öyle:

MÜAVRLK KADROSU AZALIYOR: Kamuda atmmatik memurluu dönemi kapanacak. Kzak kadro olarak bilinen müavir kadrolar azaltlacak. Bakanlklarda sadece 15 müavir görevlendirilecek.

GEçC GÖREVE 1 YIL SINIRI: Kamu kurumlarnda hakim ve savclar hariç olmak üzere statülerine baklmakszn bir pozisyonda çalan tüm memurlarn kurumlar aras görevlendirilmelerine yönelik düzenleme yapld. Buna göre, görevlendirme süreleri bir yl amamak üzere belirlenecek olup, bu süre birer yl olmak üzere uzatlabilecek.

657DE TEKNK DÜZENLEME: 55 maddede düzenleme yapld. Daire bakan üstü kadrolar üst kademe yöneticisi sayld, buralara süreli olarak atama yaplacak.

DYANETE 4+2 ARTI: Diyanet leri Bakanlna MEBdeki gibi sözlemeli statüde alaca personele 4 yl hizmet art, daha sonra da 2 yl kadrolu olarak çalma art getirildi.

MÜSTEAR KADROLARI: Tüm müstear kadrolar kaldrld. Müstearn görevini Bakan yardmcs yürütecek. Bakanlklarda bakan yardmclar, bal kurulularda bakanlar atanp göreve balayncaya kadar mevcut müstearlar görevlerine devam edecek.

TRTDE EMEKLLE TEVK

Kamu kurumlarnda müfetti, denetmen, denetçi istihdam edilebilecek. Milli Eitim Bakanlnn müfetti yardmclk kadrolarna yaplacak yarma snavnda baarl olmak kaydyla, öretmen olarak en az sekiz yl hizmeti bulunanlar arasndan da atama yaplabilecek. Emekli olacak TRT personeline yüzde 3050 orannda fazladan ikramiye verilecek. 65 ya haddinden emekliliine 5 yl kalanlar talep ederse ikramiyesi yüzde 30 fazla ödenecek.

Ana Sayfaya Git