Kamuda devrim gibi değişiklik!

Hükümet, kamuya özel sektör mantığı getiriyor. Bürokraside özel sektörden emekli olmuş ya da görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey yöneticiler çalışabilecek. İnsan kaynağı kalitesi artacak.

Haberler 01.10.2017 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin üç yllk ekonomi programnda kamu personel rejimine yönelik de önemli admlar atlyor. Buna göre, kamu ve özel sektörden emekli olan ya da istifa eden liyakat sahibi üst düzey uzmanlar, CEOlar devletin çeitli program ve projelerinde çaltrlabilecek. ster gönüllü ister ücretli çaltrlacak bu kiiler için esnek bir istihdam mekanizmas kurulacak. Cumhurbakanl Hükümet Sistemi kapsamnda kamu kurumlar yeniden yaplandrlrken, insan kayna kalitesi artrlacak, vatandan memnuniyeti ön plana çkarlacak. te yaplacak düzenlemeler:

DAR YAPI DEYOR: Kamu kurumlarnn idari yaps deiiyor. Kamuda yeni kurum kurulmas snrlandrlacak, mevcut kurumlar ihtiyaç dorultusunda yaplandrlacak. Kurumlar özel sektör mantyla kurumsal yönetim ilkelerine uygun çalacak.

YEN BELEDYE YASASI: Büyükehir Belediye Yasas yeniden yazlacak. Taradaki personel kalitesi iyiletirilecek. Merkez ve tara tekilat arasndaki iliki güçlendirilecek. Büyükehir ile ilçe belediyelerinin görev, yetki ve sorumluluklaryla aralarndaki ibirlii esaslar güncellenecek.

NSAN KAYNAI KALTES: Kamuda insan kayna kalitesi artrlacak. Taradaki uygulama etkinlii, personel kalitesi iyiletirilecek.

TADOE YAPILANDIRILACAK: Türkiye ve Ortadou Amme daresi Enstitüsü (TADOE) kamu personeli yetitirme merkezi olarak yeniden yaplandrlacak. Enstitü, bakanlklarn ihtiyaçlar dorultusunda her yl kamu personeli programlar gerçekletirecek.

CEO TRANSFER EDLECEK:

Kamudan, özel sektörden emekli olmu ya da görevden ayrlm liyakat sahibi üst düzey yönetici, uzman personel ile çallacak.

RESM GAZETEDE DEKLK YAPILACAK

Mevzuat deiikliklerinde hesap verebilirlik, kamuoyunu bilgilendirme ve katlmclk boyutlar güçlendirilecek. Bütün bunlar kapsayan bir internet platformu kurulacak. Resmi Gazetede yaplan deiikliklerin ne anlama geldiini açklayacak bir internet sitesi oluturulacak. Yenilikçi hizmetler ile bilimsel aratrmalar desteklemek amacyla kiisel veri ve ticari sr içermeyen kamu verisinin paylamna yönelik çalmalara hz verilecek. Bu konuda kurumsal altyap oluturulacak. Bütçeler, kamu hizmet programlarnn performansn gösteren belgelere dönütürülecek.

KALKINMAYA ÖZEL ÖNEM

Kamu -özel sektör arasndaki ibirlii, katlmclk artrlacak. Her yl kamu personel yetitirme programlar düzenlenecek. Kamunun sivil örgütlerle istiaresi güçlendirilecek. Kalknma ajanslar, bölge kalknma idareleri yerel yönetimlerin yetkileri güçlendirilecek. Vatandalarn talepleri için internet tabanl yazlmlar kullanlacak. Böylece vatandaa sunulan hizmetin kalitesi ölçülecek.

Ana Sayfaya Git