Kamuda elektronik ihale zorunluluğu getirildi

Kamu ihalelerinde elektronik ihale (e-ihale) yönteminin kullanımı zorunlu hale getirildi. Buna göre, 3 Ekim 2022'den sonra tüm açık ihaleler ile pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihalelerde de e-ihale yöntemi uygulanacak.

Haberler 19.05.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu hale Kurumunun, Elektronik hale Uygulama Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii, Hizmet Alm haleleri Uygulama Yönetmeliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelii ve Kamu hale Genel Tebliinde Deiiklik Yaplmasna Dair Teblii Resmi Gazetede yaynland.

Buna göre, ihalelerde elektronik ihale (e-ihale) yönteminin kullanm zorunlu hale getirildi. 1 Austostan sonra, yaklak maliyeti Kamu hale Kanununun ilgili maddesinde öngörülen eik deerin yarsna kadar olan mal ve hizmet almlarnda ve açk ihale usulü ile gerçekletirilen ihalelerin e-ihale ile yaplmas gerekecek.

PAZARLIK USULÜ HALELER DE E-HALE YÖNTEMYLE YAPILACAK

Yeni düzenleme uyarnca, 3 Ekimden sonra tüm açk ihaleler ile kanunun ilgili maddeleri gereince pazarlk usulü ile gerçekletirilen ihaleler de e-ihale yöntemi ile yaplacak. Bu zorunluluun uygulanmasnda ihalelerin ilan-duyuru tarihleri dikkate alnacak.

Hizmet alm ihalelerinde kullanlan tip sözleme tasarsnn Sözlemeye aykrlk halleri, cezalar ve sözlemenin feshi balkl maddesinde de deiiklik yapld. Buna göre, uygulanacak yaptrmlar yalnzca sözlemede yer alacak. hale dokümannn dier bileenlerinde bu yaptrmlara yer verilmesine gerek olmayacak. Yer verilmesi halinde ise sözlemedeki düzenlemeler esas alnacak.

Ana Sayfaya Git