Kamuda kemerler sıkılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "tasarruf tedbirleri" genelgesi: "Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir"

Haberler 01.07.2021 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, kamu kurum ve kurulularnn harcamalarnda tasarruf salanmas, bürokratik ilemlerin azaltlmas ve kamu kaynaklarnn etkili, ekonomik ve verimli kullanmna ilikin tasarruf tedbirleri genelgesi yaymlad.

Resmi Gazetede yer alan Cumhurbakanl genelgesinde, kamu kaynaklarnn maksadna uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanlmasnn her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve ayn zamanda bir mecburiyet olduu vurguland.

Bu anlayla kamu kurum ve kurulularnn harcamalarnda tasarruf salanmas, bürokratik ilemlerin azaltlmas ve kamu kaynaklarnn etkili, ekonomik ve verimli kullanmna ilikin olarak tedbirlerin alnmasnn gerekli görüldüü aktarlan genelgede, kamu idareleri ve bu idarelere bal, ilgili ve ilikili kamu kurum ve kurulular ile il özel idareleri, belediyeler ve bunlarn bal kurulular ile kurduklar birlik, müessese ve iletmeler ile Kamu ktisadi Teebbüsleri Hakknda Kanun Hükmünde Kararnameye tabi kamu iktisadi teebbüsleri ile bunlarn dorudan veya dolayl olarak tek bana veya birlikte ya da ayr ayr sermayesinin yarsndan fazlasna sahip olduklar her çeit kurulu, müessese, birlik, iletme ve irketler, özelletirme kapsam ve programna alnm hisselerinin yarsndan fazlas kamuya ait olan özel hukuk hükümlerine tabi kurulular, fonlar, döner sermayeler ve dier tüm kamu kurum ve kurulularnn (Cumhurbakanl dari ler Bakanl ve TBMM Bakanl Genel Sekreterlii hariç) kendi bütçeleri veya tasarruflarndaki dier kaynaklardan yapacaklar yurt içi ve yurt d harcamalar ile tanr ve tanmazlarnn kullanlmasnda belirlenen tedbirlere uyacaklar kaydedildi.

Doal afetlerde, salgn hastalklarda ve orman yangnlarnda acil olarak yaplmas gereken mücadele ve müdahaleler, iç ve d güvenlik ile istihbarat hizmetlerinin gerektirdii zorunlu olan harcamalarn bu genelgenin kapsam dnda olduu belirtilen genelgede, genel ilkeler balyla u ifadelere yer verildi:

Kamu hizmetleri, bütçe snrlar içinde kalnarak ayrlan kaynaklarn üzerinde harcama yaplmasna yol açlmadan azami tasarruf anlay içinde yerine getirilecektir. Yl ve takip eden yllarn bütçelerinde ilave yük oluturacak ekilde faaliyet genilemesine ve i artna gidilmeyecektir. Kamu kurum ve kurulular kendi kurulu mevzuatnda belirtilen faaliyet alanlar ile dorudan ilgili olmayan herhangi bir harcama veya taahhütte bulunmayacak, ihale artname ve sözlemelerine alm konusuyla ilgisi olmayan unsurlar dahil etmeyeceklerdir. Kamu kurum ve kurulular, yapacaklar almlarda ölçek ekonomisinden yararlanarak ihtiyaçlarn daha düük maliyetlerle karlanmas amacyla ortak alm yoluyla tedarikin yaygnlatrlmas için azami gayret göstereceklerdir.

- Tanmaz edinilmesi ve kiralanmas

Genelgeye göre, kamu kurum ve kurulular tarafndan yurt içinde ve yurt dnda hiçbir surette hizmet binas, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kre, eitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satn alnmayacak, kamulatrlmayacak, yeni kiralama yaplmayacak ve yeni inaata balanmayacak.

Ancak deprem riski nedeniyle ykm karar verilmesi halinde, o hizmet için tahsis edilebilecek Hazineye ait tanmazn bulunmadnn tevsik edilmesinden sonra, kamu kurum ve kurulularnn mülkiyetinde bulunan veya tahsis edilmi olan yerlere yeni inaat yaplabilecek.

Dier taraftan, kesinlemi mahkeme karar ile tanmazn tahliyesi gibi kanuni zorunluluk halinde, o hizmet için tahsis edilebilecek Hazineye ait tanmazn bulunmadnn tevsik edilmesinden sonra, hizmet yeri ihtiyacnn karlanmas amacyla tanmaz kiralarnn yüksek olduu mahaller dnda ve rayiç bedeli dikkate alnarak tanmaz kiralanabilecek.

- Resmi tatlarn edinilmesi ve kullanlmas

Genelgede, resmi tatlarn ediniminde ve kullanmnda belirtilen hükümler çerçevesinde hareket edilecei vurguland.

Buna göre, kamu kurum ve kurulularnca tat edinimleri ihtiyaç analizlerine dayandrlacak, acil ve zorunlu haller dnda her ne suretle olursa olsun yeni tat edinilmeyecek. Mevcut tatlar da ihtiyaç analizleri ve tasarruf anlay çerçevesinde yeniden gözden geçirilecek, ihtiyaç fazlas olan veya ekonomik ömrünü tamamlam tatlar ihtiyac olan kurumlara devredilecek ya da tasfiye edilecek.

Kamu kurum ve kurulular hizmet alm suretiyle edinecekleri toplam tat saysnn kademeli olarak azaltlmasna ilikin tedbirleri alacak, bu kapsamda 2020 ylndaki tat saylarn 2021 ylndan balamak üzere 2023 yl sonuna kadar kümülatif olarak en az yüzde 20 orannda azaltacak.

lgili mevzuatnda belirtilen makam ve hizmetler ile ambulanslar hariç olmak üzere, hibe dahil her ne suretle olursa olsun yabanc meneli tat edinilmeyecek. Merkezi yönetim bütçe kanununa ekli (T) iaretli cetvelde tasnifi yaplan tat cinslerinde en az iki marka tarafndan yerli meneli üretimi olmayan tatlar hakknda bu hüküm uygulanmayacak.

237 sayl Tat Kanununa ekli (1) ve (2) sayl cetvel kapsamndaki hizmetlere ve koruma altna alnanlara tahsis edilen tatlar dnda hiçbir makama tat tahsis edilmeyecek. Söz konusu cetvellerde yer almayanlardan 3 sayl Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve kurulularnda Atama Usullerine Dair Cumhurbakanl Kararnamesine ekli (I) sayl cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlerde bulunanlar ile belediye bakanlar ve belediyelerde genel sekreterler ve genel müdürler; ikametgahlar ile görev yerleri arasndaki sadece sabah-akam geli ve gidileri için hizmet arac olarak kurumlarn mevcutlarnda bulunan binek veya station wagon tipi tatlardan yararlanabilecek.

Milli Savunma Bakanl, Milli stihbarat Tekilat Bakanl, Jandarma Genel Komutanl, Sahil Güvenlik Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü personeli ile Hakimler ve Savclar Kanununa tabi olarak görev yapanlardan, güvenlik ihtiyaçlar nedeniyle gerekli görülenlerin ikametgahlar ile görev yerleri arasndaki sadece sabah-akam geli ve gidileri ilgili bakan veya üst yönetici onayyla hizmet araçlarnca salanabilecek. Ayrca bakanlklarda hizmet tatlarndan en fazla 3 adedi bakanlar tarafndan belirlenecek esaslar çerçevesinde makam hizmetlerinde kullanlabilecek.

- Kanunun izin verdii haller hariç hiçbir makama yabanc meneli tat, makam arac olarak tahsis edilmeyecek

Tat Kanunu hükümlerinin izin verdii haller hariç hiçbir makama arazi binek gibi tatlar ile yabanc meneli tat, makam arac olarak tahsis edilmeyecek. Memuriyet mahalli dndaki görevlere (ehirler aras, merkezden taraya ve taradan merkeze vb.) zorunlu durumlar hariç resmi tatla gidilmemesi hususunda ilgililer azami özen ve dikkati gösterecek.

Ayrca memuriyet mahalli dndaki görevlere baka ulam araçlar ile gidilmesi halinde ayn yere ilgilinin görevinde kullanlmak üzere tat gönderilmeyecek, gidilen yerdeki resmi hizmet araçlarndan istifade edilecek.

Söz konusu kanunun ekli (1) ve (2) sayl cetveli kapsamndaki hizmetlere veya koruma altna alnanlara tahsis edilen tatlar dnda kalan ve hizmet arac olarak kullanlan tatlar, münhasran resmi hizmetlerin yerine getirilmesi amacyla ayn kurumun birimleri arasnda ayrm yaplmakszn ve mümkün olduu ölçüde güzergah birletirmesi yaplarak kullanlacak.

Bu tatlar, özel ilerde, tatil günlerinde ve personel servis arac olarak kullanlmayacak, hiçbir makam, birim ve ahsn kullanmna tahsis edilmeyecek. Bu hükümler 237 sayl Kanunun 17nci maddesinin ikinci fkras kapsamnda kullanlan tatlar hakknda da uygulanacak.

Tat Kanununun ekli (1) sayl cetvelinde belirtilenlere tahsis olunacak tatlar hariç, bütün tatlarda Resmi hizmete mahsustur ibaresi yer alacak.

Kamu kurum ve kurulularnn oför ihtiyac, kadrolu oför veya hizmet alm suretiyle tat edinimi sözlemelerine dayal olarak karlanmak yerine öncelikle 17 Mart 2006 tarihli ve 2006/10194 sayl Bakanlar Kurulu Karar ile yürürlüe konulan Tatlar Sürebilecek Kamu Görevlilerinin Belirlenmesine ilikin Esas ve Usuller çerçevesinde resmi görevi ifa etmek üzere tata ihtiyaç duyan kamu görevlilerinin görevlendirilmesi suretiyle karlanacak.

Tatlar, kullanm süresi ve maliyet analizleri dikkate alnarak en ekonomik yöntemle edinilecek. Hizmet arac olarak edinilecek tatlarda baz veya standart donanml, binek ve station wagon cinsi tatlarda 1600 cc ve altndaki motor hacimli, iletme maliyetleri düük ve ekonomik olan tatlar tercih edilecek.

Ayrca hizmet alm suretiyle edinilecek tatlarda model yl yeni araçlar yerine ekonomik olmas durumunda binek ve station wagon cinsi tatlarda 10 yan, dier tatlarda 15 yan doldurmam olmak kaydyla model yl yeni olmayan araçlara öncelik verilecek.

Tatlarn verimli kullanm ile iletme maliyetlerinin asgari seviyeye indirilmesine yönelik gerekli önlemler idarelerce alnacak. Bu kapsamda tatlarn masraflar gider türleri itibaryla plaka baznda düzenli olarak kayt altna alnacak, harcama yetkililerince tatlarn çalma süresi, güzergah, ortalama yakt tüketim deeri, bakm maliyetleri ve sürücü performans düzenli olarak izlenecek.

Bu genelgenin uygulanmas sonucunda atl kalan tatlar ilgili kurumlarca Hazine ve Maliye Bakanlna bildirilecek, Bakanlk atl tatlar bütün kurumlara duyuracak, tat ihtiyac öncelikle söz konusu tatlardan karlanacak.

Bu hükümler; kurumlarda üst yöneticiler, il özel idarelerinde ve illerde valiler, belediyelerde ise belediye bakanlar tarafndan hassasiyetle izlenecek ve denetlenecek, aksine hareket edenler hakknda ilgili mevzuat hükümlerine göre ilem yaplacak.

Mahalli idareler hariç kamuda tat edinim, kullanm ve tasfiye süreçlerinin bütünleik bir anlayla, etkinlik ve verimlilik esaslarna göre yeniden düzenlenmesi amacyla Hazine ve Maliye Bakanl tarafndan yürütülen Kamu Filo Yönetim Sistemi Projesi kamu idarelerince yakndan takip edilecek, projenin uygulanmas hususunda gerekli ibirlii ve destek salanacak.

- Haberleme giderlerinde tasarruf için gerekli her türlü tedbir alnacak

Tasarruf tedbirleri genelgesinde kamu kurum ve kurulularnn haberleme giderlerine ilikin hususlar da yer ald.

Bu kapsamda, kamu kurum ve kurulularnn harcama yetkilileri, haberleme giderlerini hizmet gerekleri ve teknolojik imkanlar çerçevesinde gözden geçirerek kaynaklarn verimli kullanlmas hususunda say, tutar veya kullanm kstlamalar da dahil gerekli her türlü tedbiri alacak.

Kurum hizmetlerinin gerektirdii zorunlu haller ile güvenlik, istihbarat, askeri ve uluslararas ilikiler maksatl milletler aras görümelere açlacak telefonlar, bakanlklar, bal, ilgili ve ilikili kurulularda bakan, il özel idarelerinde vali, belediyelerde belediye bakan, dier idarelerde üst yönetici tarafndan belirlenecek.

Cep telefonlar sadece Cumhurbakan Yardmcs, bakanlar, yüksek yarg organlar bakanlar, valiler ve belediye bakanlar ile hizmet gereksinimi dikkate alnarak 3 sayl Cumhurbakanl Kararnamesine ekli (1) sayl cetvelde yer alan kadro, pozisyon ve görevlerde bulunanlar ile belediyelerde genel sekreterler ve genel müdürler ile snrl olmak üzere bakanlklar, bal, ilgili ve ilikili kurulularda bakan, belediyelerde belediye bakan, dier idarelerde üst yönetici tarafndan belirlenen makamlar için tahsis edilebilecek.

Bu ekilde cep telefonu tahsis edilen makamlarn listesi bakanlklar, bal, ilgili ve ilikili kurulular ile dier idareler bakmndan Cumhurbakanlna, belediyeler bakmndan ise çevre ve ehircilik Bakanlna gönderilecek.

Bakanlar, belediye bakanlar ve üst yöneticiler tarafndan; cep telefonu tahsis edilen makamlar için aylk cep telefonu görüme ücreti limitleri, 1800 gösterge rakamnn memur aylk katsaysyla çarpm sonucu bulunacak tutar geçmeyecek.

Kamu kurum ve kurulular, tebligatlarn ilgili mevzuatnda istisna tutulan durumlar hariç elektronik tebligat sistemlerini kullanarak yapacak. Mevzuat hükümleri uyarnca elektronik tebligat adresi alma zorunluluu olmayan kiilerin bu sistemlere dahil olabilmesi kamu idarelerince tevik edilecek ve azami gayret gösterilecek. Elektronik bilgi yönetim sistemleri üzerinden yaplan resmi yazmalar ayrca posta ile gönderilmeyecek.

- Hizmet içi eitim ve toplantlar ile personel görevlendirmelerine ilikin tasarruf tedbirleri

Kamu kurum ve kurulularnn hizmet içi eitim, konferans, seminer, çaltay, sempozyum, toplant, organizasyon ve benzeri her türlü faaliyetlerinin uzaktan eriim yöntemleriyle yaplmas esas olacak.

Söz konusu faaliyetlerin yüz yüze yaplmasnn zorunluluk arz ettii durumlarda öncelikli olarak kamu tesislerinin kullanlmas, ihtiyacn mümkün olduunca kamu personeli tarafndan karlanmas, görev süresi ve görevli saysnn asgari seviyede tutulmas, fiyatlarn ekonomik olduu yer ve dönemlerin tercih edilmesi ve zorunluluk durumunun gerekçelerinin belirtilmesi kaydyla geçici görevlendirmeler yaplabilecek.

Zorunlu hallerde yaplacak yurt d geçici görevlendirmeler, görevin süresi ve görevli says en az seviyede tutularak bakanlklar, bal, ilgili ve ilikili kurulularda bakan, dier idarelerde üst yönetici onay ile yaplacak.

Söz konusu görevlendirme onaylar ile görevlendirme sonucuna ilikin raporlar, görevlendirmenin bitimi tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Cumhurbakanlna gönderilecek. Bu kapsamda yaplacak görevlendirmelerde, l Özel dareleri bakmndan çileri Bakanlnca, belediyeler bakmndan çevre ve ehircilik Bakanlnca yaymlanan veya yaymlanacak genelge hükümlerine uyulacak.

Kamu kurum ve kurulular, yurt d temsilcilikleri uhdesindeki hizmet sunumu ihtiyacn gözetecek ve görevlendirecei personel saysn asgari seviyede tutmaya özen gösterecek. Bu kapsamda mümkün olduu ölçüde bir kamu kurum veya kuruluunun yurt dnda görevlendirdii temsilci/temsilciler, o temsilcilikte dier kurum ve kurululara ait görevleri de yerine getirebilecek.

- Basn ve yayn giderlerine düzenleme

Kamu kurum ve kurulularnn basn izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir ekilde günlük gazete alm yaplmayacak, görev alan ile ilgili olmayan yaynlara abone olunmayacak.

dare faaliyetlerini tantmaya yönelik rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yaynlar baslmayacak, bu dokümanlarn hazrlanmas ve paylam elektronik ortamda yaplacak.

Kamu kurum ve kurulular tarafndan bastrlmas zorunlu görülen dokümanlar ihtiyaç says kadar bastrlacak ve ekonomik malzeme kullanm tercih edilecek.

- Krtasiye ve demirba almlar

Kamu kurum ve kurulularnda kat kullanm en aza indirilecek, rapor, bilgi notu ve benzeri dokümanlarn hazrlanmas ve datm elektronik ortamda yaplacak.

Demirba alm zorunlu hallerde yaplacak, demirbalar kullanm ömrü tamamlanmadan deitirilmeyecek. Bilgisayar ve bilgi ilem sistemlerinin yenilenmesi ve geniletilmesi durumunda hizmet ihtiyacnn gerektirdii özellikler ve kapasite dikkate alnacak.

Ayrca fiziki olarak birbirine yakn makam ve birimlerdeki fotokopi, faks ve benzeri büro malzemelerinin ortaklaa kullanlmas salanacak.

- Temsil, tören, arlama ve tantm giderleri

Uluslararas toplantlar ile milli bayramlar hariç açl, konferans, seminer, yl dönümü ve benzeri kutlama ve organizasyonlara ilikin faaliyetler nedeniyle gezi, kokteyl, yemek ve benzeri davetler düzenlenmeyecek, hediye verilmeyecek ve dier adlar altnda ödeme yaplmayacak. Temsil ve arlama ödenekleri, zorunlu haller dnda kullanlmayacak.

Ylba ve bayram dönemlerinde kamu görevlileri tarafndan gönderilecek tebrik, telgraf ve benzeri posta hizmetlerine ilikin kat, bask, posta ve benzeri giderler hiçbir ekilde kurum ve kurulularn bütçesinden ödenmeyecek, mevzuat gerekleri dnda kurum ve kurulularn tasarruflar altnda bulunan kaynaklardan ajanda, takvim, plaket, hatra, hediye, eantiyon basm ve datm türü iler yaptrlmayacak.

Kamu kurum ve kurulularnca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gerei yaplan veya kurum faaliyetleri ile dorudan ilgili olan tantm giderleri hariç olmak üzere basn ve yayn organlarna ilan-reklam verilmeyecek.

- Personel giderlerinde tasarruf kriterleri

Genelge kapsamnda mevcut personelin etkin ve verimli çalmasn salamak üzere gerekli tedbirler alnacak, hizmet standartlarna uygun ve dengeli bir ekilde görevlendirilmesi salanacak ve atl personel olumasna izin verilmeyecek.

Kanundan doan mecburi yükümlülüklerin yerine getirilmesi, hizmet genilemesi ve yeni bir tekilat biriminin kurulmas halleri hariç olmak üzere bir önceki mali ylda kadro ve pozisyon saylarnda emeklilik, istifa ve ölüm gibi nedenlerle meydana gelen azalma kadar yeni kadro ve pozisyon ihdas ya da kullanm talebinde bulunulabilecek.

Mahalli idareler bakmndan bu kapsamdaki uygulamalarda, ilgili mevzuatta yer alan norm kadro ilke ve standartlar ile yllk toplam personel giderleri hakkndaki oranlar esas alnacak.

Kamu personeli zorunlu haller dnda fazla mesai ücreti alacak ekilde istihdam edilmeyecek. Kamu kurum ve kurulular, fazla çalma ve fazla sürelerle çalma giderlerini asgari seviyede tutmak amacyla 4857 sayl Kanununda yer alan serbest zaman ve denkletirme süresi hükümlerini öncelikle uygulayacak.

Kanunu kapsamnda çalan içilerin yl içerisinde hak kazandklar yllk ücretli izin süreleri, ilgili yl içerisinde kullandrlacak. Ayrca, ilgililerin önceki yllarda hak kazanp kullanmadklar yllk ücretli izin süreleri, yürütülen hizmetlerde aksamaya sebep olmayacak ekilde azami üç yl içerisinde kullandrlacak.

2019/1 sayl Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararnda öngörülen koruyucu giyim ve donanm malzemeleri, söz konusu kararda yer alan hizmetlerde görev yapan personel ile snrl olarak, ayn ekilde verilecek. Bu yardm karlnda çek, kupon veya benzeri ödeme araçlar kullanlmayacak ve nakdi bir ödemede bulunulmayacak.

657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 68inci maddesinin (B) bendine göre yaplacak atamalar sadece yönetici kadrolar (ef dahil) ile snrl tutulacak, yönetici kadrolar dndaki kadrolara anlan bent çerçevesinde atama yaplmayacak.

- Kamu almlarnda enerji kullanm düük olan ürünler tercih edilecek

Kamu kurum ve kurulular, enerji maliyetlerini azaltmak amacyla Kamu Binalarnda Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberinde yer alan tasarruf önlemlerine uyacak.

Ayrca doalgaz ve elektrik enerjisi tedarikinde, serbest tüketici kriterlerini salayan binalarda ihale usulleri uygulanarak enerji giderlerinin azaltlmasna yönelik gerekli tedbirler alnacak. Kamu almlarnda, enerji verimlilii yüksek projeler ile enerji kullanm düük olan ürünler tercih edilecek.

Su kullanmnda israf önlemek amacyla gerekli tedbirler alnacak ve tasarruflu cihazlar tercih edilecek. Yeil alanlarn sulanmasnda mümkün olduunca ebeke suyu kullanlmayacak.

- Yakn yerlekelerdeki kamu kurum ve kurulular personel servisi hizmetlerini birlikte ihale edecek

Kamu kurum ve kurulular, ilgili mevzuatna uygun olarak salayacaklar personel servis hizmetinde en etkin ve ekonomik yöntemleri tercih edecek, personel servisi temininin hizmet alm suretiyle salanmas durumunda belirtilen kriterlere uyacak.

Buna göre, yakn yerlekelerdeki kamu kurum ve kurulularnn personel servisi hizmetini birlikte ihale etmeleri esas olacak. Personel servisi hizmetinden fiilen yararlanan kii saysnn araç kapasitesinin yüzde 70inin altnda olmas durumunda ilgili hatta servis sunumu yaplmayacak.

Personel servisi ihale artnamelerinde araç ya kriteri belirlenirken model yl yeni araçlar yerine maliyet tasarrufu salayacak ekilde Kamu Kurum ve Kurulular Personel Servis Hizmet Yönetmeliine uygun olarak model yl yeni olmayan araçlara öncelik verilecek.

- Havayolu irketlerince salanan uçu millerinin ahslar tarafndan kullanlmas önlenecek

Bedeli kurum ve kurulularca karlanmak suretiyle satn alnan mal veya hizmetler karlnda tahakkuk eden her türlü ayni veya nakdi menfaatin (havayolu irketlerince salanan uçu milleri vb.), ahslarca tasarruf edilmesi önlenecek, kurum ve kurulular tarafndan kullanlmas salanacak.

Kamu kurum ve kurulular, ek mali yüklerle karlalmamas için fatura karl ödemelerini ve dier yükümlülüklerini zamannda yerine getirecek ve bunun için her türlü tedbiri alacak.

Mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar dnda, mesleki kurulu veya derneklere üye olunmayacak. Uluslararas kurululara mevcut üyelikler gözden geçirilerek kurumlarn faaliyetlerine dorudan katk salamayanlar sonlandrlacak.

Kamu kurum ve kurulular, hizmet kalitesinin artrlmas amacyla ihtiyaç duyulan aratrma, gelitirme, eitim ve benzeri ihtiyaçlarn öncelikle kendi personeli veya ilgili dier kurumlarn bilgi ve tecrübe sahibi personelinden faydalanarak karlayacak, zorunlu olmadkça danmanlk hizmeti satn almayacak.

Bu genelgenin uygulanmas ile ilgili olarak tüm kamu kurum ve kurulular tarafndan gereken tedbirler alnacak, her kademedeki yönetici tasarruf ilkelerinin uygulanmasndan sorumlu olacak.

Genelgede belirtilen hükümler hilafna ortaya çkabilecek zorunlu ihtiyaçlarn karlanabilmesi için bakanlklar, bal, ilgili ve ilikili kurulular ile dier idareler bakmndan Cumhurbakanlndan, il özel idareleri bakmndan çileri Bakanlndan, belediyeler bakmndan çevre ve ehircilik Bakanlndan izin alnacak.

Genelgenin yaymndan önce yürürlükte bulunan mevzuat çerçevesinde, bu genelge kapsamna giren hususlarla ilgili münferit olarak izin alnm i ve ilemler için bu genelgenin yaym tarihinden itibaren üç ay içerisinde yeniden izin alnacak.

Bu genelgenin uygulanmasndan doabilecek tereddütleri gidermeye il özel idareleri bakmndan çileri Bakanl, belediyeler bakmndan çevre ve ehircilik Bakanlnn yetkili olaca bildirilirken, 2007/3 ve 2008/3 sayl genelgelerin de yürürlükten kaldrld belirtildi.

Ana Sayfaya Git