Kamuya 30 bin personel

Savcısından askerine, infaz memurundan sanatçısına her kurum eleman arıyor... Önümüzdeki dönem başta bakanlıklar olmak üzere kamu kurumları 10 binin üzerinde eleman alacak. Adalet Bakanlığının istihdam edeceği 8 bine yakın eleman ve Milli Savunma Bakanlığı’nın alacağı 26 bin sözleşmeli personel ile kamu, 30 binin üzerinde istihdam yaratacak.

Haberler 16.10.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuya 10 bin sözlemeli personel alnacak. Milli Savunma Bakanlnn alaca 11 bin uzman erba ve 13 bin sözlemeli erba ile kamu, 30 binin üzerinde yeni istihdam yaratacak. Önümüzdeki dönemde Milli Savunma Bakanlndan sonra en çok personel alm yapacak olan Bakanlk ise Adalet Bakanl olacak. Adalet Bakanl geçen hafta 1500 adli yarg hakimi ve savc alacan duyurmu ve adaylarn 24 Aralk tarihine kadar bavurmasn istemiti. imdi ise Bakanlk, adli yargda görev yapmak için 2250si zabt katibi, 250si mübair olmak üzere 2500 sözlemeli personel alm yapacak. Bakanlk ayrca, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüü aracl ile de 3222 infaz ve koruma memuru, 89 ceza infaz kurumu katibi, 58 salk memuru, 91 teknisyen, 75 oför, 42 aç, 34 destek eleman olmak üzere toplam 3611 sözlemeli personel daha alacak. Böylece Adalet Bakanl önümüzdeki dönemde 8 bine yakn sözlemeli personel alm yapacak. Adalet Bakanlnn dnda Orman Genel Müdürlüü, orman muhafaza memurluu için de 125 sözlemeli personel alacak. Hazine Müstearl, TÜBTAK, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüü, Ekonomi Bakanl, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl Tefti Kurulu Bakanl da önümüzdeki dönemde sözlemeli personel alacak kurumlar arasnda.

ADL YARGI PERSONEL

Adli yargda görev yapacak adaylarda aranan artlar ise 35 yan bitirmemi, askerlik ile ilikisinin bulunmuyor olmak ve kamu haklarndan mahrum olmamak. Ayrca, Adalet komisyonlarnca yaplacak uygulamal ve sözlü snavlara katlacak adaylarn Kamu Personel Seçme Snavndan (KPSS) 70 ve üzeri puan almas da gerekiyor. Sözlemeli zabt ktiplii için bavuracaklarn da fakülte veya yüksekokullarn bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokullar, meslek yüksekokullarnn adalet bölümü, adalet ön lisans program, adalet meslek lisesi veya dier lise ya da dengi okullarn ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmalar gerekiyor. Bavurular ise 24 Ekim tarihine kadar yaplacak.

NFAZ KORUMA MEMURU

nfaz koruma memurluu için bavuracak adaylarda aranan artlar ise devlet memurluu için aranan artlarn dnda KPSSden en az 70 puan almak, 30 yan bitirmemi olmak. Ayrca sözlemeli infaz ve koruma memurluuna bavurabilmek için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, erkeklerde 170 cm, kadnlarda da 160 cmden ksa olmamak artlar aranyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünde sözlemeli büro personeli için bavuracak adaylarda da fakülte veya yüksekokullarn bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarnn adalet bölümü, adalet ön lisans program, adalet meslek lisesi veya dier lise ve dengi okullarn ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak artlar da aranyor. Yaplacak snavn son bavuru tarihi ise 25 Ekim günü.

Ana Sayfaya Git