Kamuya borcu olanlar dikkat!

Vatandaşların kamuya olan borçlarına ilişkin yapılandırma başvuruları sürüyor. 9 Haziran'da Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde vatandaşların, 31 Ağustos'a kadar borç yapılandırmasına başvurması gerekiyor.

Haberler 23.08.2021 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Borçlar yaplandrmada geri saym balad. Yasaya göre, Nisan ay ve öncesi dönemlere ait vadesi geldii halde ödenmemi ya da ödeme süresi henüz geçmemi örenim ve katk kredisi borçlar yaplandrlabilecek.

PRM, BORç VE KREDLER YAPILANDIRILABLYOR

Nisan ay ve öncesi dönemlere ait kesinlemi sigorta primleri, Genel Salk Sigortas primleri, sizlik Sigortas primleri, 30 Nisan ve öncesi ilenen fiillere ilikin (trafik gibi) idari para cezalar, i kazas, meslek hastal veya malullük sonucunda doan rücu alacaklar, Ba-Kur sigortallarnn daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyas hlinde doan alacaklar, istee bal ve topluluk sigortas primleri, örenci kredileri gibi birçok borç, pein veya taksitler halinde ödenebilecek.

PEN ÖDEMELER DAHA AVANTAJLI

Bavuru srasnda 18 eit taksite kadar ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek. lk taksit 30 Eylül 2021e kadar, kalan taksitler de takip eden ikier aylk dönemler halinde ödenecek. Pein ödemeler ise daha avantajl olacak. Borcun tamamnn 30 Eylül 2021e kadar ödenmesi halinde borca katsay uygulanmayacak.

SON GÜN 31 AUSTOS

Bavurular, 31 Austos 2021e kadar Gelir daresi Bakanlnn internet adresinden kullanc kodu ve ifre ile yaplabilecek. Ayrca, e-Devlet üzerinden nteraktif Vergi Dairesine girilerek bal olunan vergi dairesine ahsen veya posta yoluyla ya da dier vergi daireleri araclyla da bavuruda bulunabilecek.

Ana Sayfaya Git