Kanallar temizleniyor

DİSKİ’den kanalizasyon hatlarında temizlik çalışması

Haberler 12.04.2022 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon dare (DSK) Genel Müdürlüü, Kayapnar ilçesi Sultan Sasa ve Talaytepede kanalizasyon hatlarnda temizlik çalmas yürüttü.

DSK Genel Müdürlüü, kent merkezinde kanalizasyon hatlarnda herhangi bir aksaklk yaanmamas için temizlik çalmalarna ara vermeden devam ediyor.

Atksu Kontrol ve Ruhsat Denetim Daire Bakanl, Kayapnar ilçe snrlar içerisinde yer alan Sultan Sasa Bulvar Diyarbakr D Tipi Cezaevi kampüsüne ait ve Talaytepe 4009. sokakta bulunan kanalizasyon hatlarnda temizlik çalmas gerçekletirdi.

3 kombine vidanjör, 1 kazc-yükleyici, 1 ekskavatör, 1 su tankeri, 2 kanal görüntüleme arac ve 27 personelin katlmyla 41 adet kanalizasyon bacas ile 2 bin 71 metre kanalizasyon ebeke hatt detayl ekilde elden geçirildi. Vatandalarn herhangi bir maduriyet yaamamas amacyla yaplan çalmada 3 El Temizlik Ekibide kanalizasyon hatlarn atlan hafriyat ve evsel atklardan arndrd. çalmada kullanlan 2 kanal görüntüleme arac da kanalizasyon hatlarnda oluan arzalar tespit etti. Ekipler, tarafndan kanalizasyon ebekelerinden çkarlan hafriyat ve evsel atklar bertaraf edilmek üzere çöp depolama sahasna nakledildi. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, ekipler tarafndan yürütülen temizlik çalmalarn yerinde inceleyerek personelden bilgi ald.

KANALZASYON HATLARINA HAFRYAT VE EVSEL ATIKLAR ATILMAMALI

Vatandalarn, madur olmamas ve genel olarak halk saln korumak için kanalizasyon hatlarnda temizlik çalmalarn yürüttüklerini kaydeden Tuti, sistemin tam randmanl çalmas için kanalizasyon hatlarna evsel atk ve hafriyatlarn atlmamas gerektiini vurgulad.

Kanalizasyon hatlarnda oluan atklarn DSKye belirli bir maliyetinin olduuna dikkat çeken Tuti, vatandalarn duyarl davranmasn istedi.

Ana Sayfaya Git