Kar yağışı, fıstık üreticilerinin yüzlerini güldürdü

SİİRT merkez ve ilçelerine yağan kar birçok köy yolunu ulaşıma kapatırken, kentin önemli geçim kaynağı olan fıstık üreticilerinin yüzünü güldürdü.

Haberler 17.02.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt kent merkezi ve ilçelerine yaan kar bir çok köy yolunu trafie kapatrken, dier yandan çiftçilerin yüzünü güldürdü. Aralk ve Ocak aynda k, tüm yurtta etkili olmasna ramen Siirtte bahardan kalma günler geçirdiklerini belirten çiftçiler, dört gözle bekledikleri kar ubat aynda yadn ve yaan karn fstk üretimine büyük faydas olduunu dile getirdi. Son 2 günde kar yandan dolay memun olduklarn belirten Siirt Fstkçlar Birlii Bakan uayip Aslan, öyle dedi:

KAR SEVNDRD

ubat aynda gelen kar bizler büyük umutlandrd. 2016-17 ylnda beklediimiz yalar ubat aynda gördük. Bu yl kuraklk geçireceimizi tahin ediyorduk, ancak, ubat aynda yaan kar bizleri son derece mutlu edip, umutlandrd. Fstk aaçlarn yazn sulama sistemleri olmad için sulama yapamyoruz. Ancak, kn yaacak yalara baldr. ayet yalar gelmezse o sene kuraklk oluyor ve fstk aacnda ürün az oluyor. Ama, çok ükür ki, son dönem beklediimiz yalar geldi. Kar bir tek aaca su vermiyor. Gördüünüz gibi aacn üstünde biriken karlar aaca faydas oluyor ve aaç içerisinde bulunan aaca zarar veren haereleri bu sayede yok ediyor.

Ana Sayfaya Git