Kara yolları "dijitalleşme projeleri" ile donatılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bu çağda sadece yol yapmakla işin bitmediğini belirterek "Teknolojiyi, seyahat konforunu, can güvenliğini ve verimliliği sağlamak üzere kara yollarımızda da dijitalleşiyoruz. Bir başka deyişle 'kara yollarımızda dijitalleşme dönemini' başlatıyoruz." dedi.

Haberler 12.04.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karaismailolu, dijitalleme hamlesinin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan Ulusal Akll Ulam Sistemleri Strateji Belgesi ve 2020-2023 Eylem Plan ile 29 Eylül 2020de kamuoyuna ilan edildiini hatrlatt.

Bu balamda leri biliim teknolojileriyle Türkiyede insan ve çevre odakl ulam sistemi vizyonunu benimsediklerini ifade eden Karaismailolu, öyle konutu:

çamzda sadece yol yapmakla iimiz bitmiyor. Teknolojiyi, seyahat konforunu, can güvenliini ve verimlilii salamak üzere kara yollarmzda da dijitalleiyoruz. Bir baka deyile kara yollarmzda dijitalleme dönemini balatyoruz. En güncel teknolojiyi kullanan, yerli ve milli kaynaklardan yararlanan, verimli, güvenli, etkin, yenilikçi, dinamik, çevreci, katma deer salayan ve sürdürülebilir akll bir ulam a oluturma misyonu dorultusunda hareket ediyoruz. Bu amaca uygun olarak teknolojik imkanlardan yararlanarak, ülke sathndaki tüm kara yollarmzn hareketlilik, verimlilik ve güvenlik açsndan merkezi olarak yönetimini, kontrolünü ve takibini yapacak bir sistemi hayata geçirdik.

AKILLI OTOYOLLARIN SAYISI ARTACAK

Türkiyenin akll otoyollarndan Ankara-Nide Otoyolunun geçen yl trafie açldn anmsatan Karaismailolu, Önümüzdeki dönemde tek bir ana kontrol merkezinden yönetilebilecek akll otoyollarmzn saylar artacak. ifadelerini kulland.

Karaismailolu, yerli ve milli ulam sistem altyaplaryla desteklenen otoyolda 1,3 milyon metrelik fiber iletiim a, sensörler, kameralar, veri ve kontrol merkezlerinin sürücülere hizmet verdiine dikkati çekerek akll ulam sistemleri uygulamalarnn bütünleik bir ekilde yönetimi ve trafik aknn anlk takibiyle yol güvenliinin, akclnn, hz ve verimliliinin en üst seviyeye yükseltileceini söyledi.

Gelien dünyada, ticaretin en hzl ekilde yaplabilmesi ve mesafelerin ksaltlmas için tüm ulam modlarnn entegre çalabilmesinin önemine iaret eden Karaismailolu, bu nedenle tüm ulam sistemlerinin bütünleik mod esasna göre deerlendirildiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git