Karacadağ'a yeni yollar!

Diyarbakır'da AK Partili Bağlar İlçe Belediyesi, son iki yılda kırsalda gerçekleştirdiği alt yapı ve ulaşım hizmetlerinde bir ilke daha imza attı. Kırsal Karacadağ Mahallesi'nden Karacadağ yaylalarına giden güzergahta 17 kilometre yeni yol yaparak yaz mevsiminde yaylaya çıkan vatandaşların uzun yıllara dayanan sorununu çözüme kavuşturdu.

Haberler 08.06.2021 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Önceki yllarda yol olmad için araçlaryla yayla bölgesine çkmakta zorlanan bölge halkna iyi haber Diyarbakrn merkez Balar lçe Belediyesi Fen leri Müdürlüünün baarl çalmalaryla geldi. Son iki ylda Karacada bölgesinde hizmet seferberlii gerçekletirerek uzun yllardr çözülmeyen sorunlar çözüme kavuturarak 36 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 128 yerleim yerinde ulam ve alt yap sorununu çözmesiyle bölge halknn takdirini kazanan Balar lçe Belediyesi, bir sorunu daha çözüme kavuturdu.

YEN YOLLAR YAPILIYOR

Eski ad Alatosun beldesi olan Karacada Mahallesinden yaylaya giden ve ayn zamanda dier yerleim yerleriyle de balanty salayan güzergahta 17 kilometrelik yeni yol kazandrld. Laçin Mezrasnn ulam sorununu çözen ekipler bölgede yeni yollar açmaya ve mevcut yollar da yenilemeye devam ederken, yayla yolunun yaplmas yaz döneminde yaylaya giden bölge halknn yüzünü güldürdü.

Bugüne kadar sorunlar Balar lçe Belediye Bakan Hüseyin Beyoluna aktardklar hiçbir sorunun çözümsüz kalmadn belirten Karacada Mahalle Muhtar Adem Karacada, Daha önce bölge halk yaylaya gitmekte zorlanyordu. Hüseyin bakan defalarca geldii bölgede bu soruna bizzat ahit oldu. Kendisinin talimatyla çalmalara balayan ekipler iki haftada sorunu çözdü. Allah bakanmzdan ve emei geçen herkesten raz olsun. Halkmz yaplan hizmetten çok memnun dedi.

Ana Sayfaya Git