Karacadağı bazaltını hizmete dönüştürdü!

Bağlar Belediyesi Karacadağ'ın eteklerinden çıkan siyah bazalt taşı kurduğu tesiste dönüştürerek kırsal yerleşim yerlerinde alt yapı ve ulaşım hizmetinde değerlendirdi.

Haberler 25.11.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Balar lçe Belediyesi, halk arasnda Karacada madeni olarak bilinen siyah bazalt tan önce arazilerden temizleyerek verimli topraklar tarma elverili hale getirdi, ardndan da kurmu olduu tesiste bu talar dönütürerek bölgedeki krsal yerleim yerlerinde yaanan altyap ve ulam sorununu çözdü.

Balar Belediyesi, Karacadaa has olan, yap malzemesi olarak uzun ömürlü ve kaliteli ürün olarak bilinen siyah bazalt tan dönütürerek belediyeye bal 36 krsal mahallenin olduu Karacada bölgesinde uzun yllarn sorunu olan yol, ulam ve altyap sorununu ksa zamanda çözüme kavuturarak buralarda yaayan vatandalar sevindirdi. Sorunu çözülen yerleim yerlerinden olan Bat çanakç Mahallesine son bir buçuk ylda 20 kilometre yeni yol, yal dönemlerde yaanan su taknlarna kar 200 beton boru döemesi çalmas gerçekletirdi. Mahalle merkezi ve bal 4 mezrada alt yap ve yol sorunu çözüme kavuturularak ulamda rahatlama saland.

lk kez böyle bir hizmet gördüklerini belirten Bat çanakç Mahallesi sakinleri, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunu teekkür etmek amacyla mahallelerine davet etti. Mahalle sakinlerinin cokuyla karlad Bakan Beyolu, yaplan hizmetleri inceleyerek vatandalarn görü ve yeni taleplerini dinledi.

KAYNAKLARI HALKA HZMET ETMEK çN SEFERBER EDYORUZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann selamlarn getirdiini dile getirerek vatandalara ilgilerinden dolay teekkür eden Beyolu, huzurlu ve mutlu bir yaam ina etmek için bölgenin kaynaklarn ve belediyenin imkanlarn halka hizmete dönütürmeye gayret ettiklerini ifade etti.

Göreve gelirken krsal yerleim yerlerinde ikamet eden vatandalara Yolu olmayan yer brakmayacaz sözünü verdiklerinin altn çizen Beyolu, ksa zamanda bunu baarmann sevincini yaadklarn ancak bu durumu yeterli görmeyerek k mevsiminden sonra yeni müjdeleri yöre halkna sunmaya hazrlandklarn söyledi.

YOLU OLMAYAN YER KALMADI, MD HEDEFMZ ASFALTLAMA

lk i olarak arazilerdeki talar temizleyerek buralar vatandalar için ücretsiz olarak tarma elverili hale getirdiklerini vurgulayan Bakan Beyolu, Ardnda da kurmu olduumuz asfalt plenti ve ta krma eleme tesisinde bu talar temel yap malzemelerine dönütürdük. Buradan çkardmz mucur, altyap malzemesi ve asfalt ile yllardr yaplamayan hizmet hamlesini yerine getirdik. Krsal yerleim yerlerinde çok ükür yolu olmayan bölgemiz kalmad. Bununla beraber bu bölgemiz sel ve afet riski yüksek olan bir bölge. Bunun önüne geçmek için ayn zamanda buralarda menfez köprü ve beton boru çalmas yapyoruz. Bu hizmetlerimiz devam edecek, ihtiyaç olan her yere ulamaya devam edeceiz Allahn izniyle. Yeni bir hedefimiz var. Rabbim nasip ederse yine buradan çkardmz bazalt ta ile imkanlar dahilinde krsal mahallelerimizin yollarn asfaltlamak istiyoruz. Bu da belediyemizin tarihinde baaracamz ilklerden olacak. Milletimizin dualaryla gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliinde snr tanmyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git