Kardeş şehir

Diyarbakır’ın artan turizm marka değerinin en iyi şekilde temsil edilmesi adına “Kardeş Şehir” ilan edilen “Travel Expo Ankara Fuarı” 23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

Haberler 22.03.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn sahip olduu tarihi, turistik ve kültürel deerlerin etkili bir ekilde tantlmas, iç ve d turizm pazar paynn arttrlmas için, Diyarbakr Valilii koordinasyonda ilgili paydalarla yurtd ve yurtiçi fuarlarna profesyonel bir ekilde katlm salanmakta, turizm sektörü ile Diyarbakr turizmi hakknda çalmalar yaplyor ve tantm etkinlikleri hayata geçiriliyor. Bu fuarlardan biri de Diyarbakrn artan turizm marka deerinin en iyi ekilde temsil edilmesi adna Karde ehir ilan edilen Travel Expo Ankara Fuar 23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

TRAVEL EXPO ANKARA 2017 FUAR

Ankara Ticaret Odas Congresiumda düzenlenecek olan Travel Expo Ankara 2017 Fuarna 6 ülke ve 20 ilden toplam 134 katlmcnn gelmesi bekleniyor. 2016 ylnda düzenlenen Travel Expo Ankara fuarn 24.266 kii ziyaret etmiti. Bu balamda ehrin tantm adna önemli bir yere sahip olan fuara Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, Sur Kaymakaml, Sur Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Ticaret Borsas ve TÜRSAB Diyarbakr Bölge Yürütme Kurulu katlm salayacak.

HER YÖNÜYLE DYARBAKIR

Yaplan hazrlklar çerçevesinde, Diyarbakr standnda davetlilere ve fuar katlmclarna Diyarbakrn yöresel tatlar ikram edilecek, halkoyunlar gösterisi ve Diyarbakr Türkülerinden derlenen müzik dinletileri yaplacak. Diyarbakr Valilii tarafndan yakn dönemde yaplan Her Yönüyle Diyarbakr fotoraf yarmas sonucunda gerçekletirilen fotoraf sergisinin 2.si fuar süresince fuar alannda gerçekletirilecek. Ayrca Diyarbakrn tantm adna Valilikçe basm salanan kitaplar, broürler, kitapçklar, gezi rehberleri ve dier tantm materyallerinin de datm gerçekletirilecek.

VAL AKSOYDAN MESAJLAR

Fuarda yaplmas planlanan çalmalarla ilgili bir açklama yapan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy; Fuarda bata bölgemize kültür ve inanç turu düzenleyen önemli tur operatörleri ile bir araya gelinerek bölge destinasyonunda Diyarbakra daha fazla paket tur hazrlamalar, Diyarbakrn içerisinde olduu turlarda konaklama süresinin artrlmas ve Diyarbakr destinasyonun turizmciler tarafndan yurtiçi ve yurtdnda en iyi ekilde pazarlanmas için çalmalarda bulunmalar için lobi faaliyetleri gerçekletireceiz. Ayrca turizmcilerin yerelde Diyarbakrdan olan beklentilerini de konuarak, Diyarbakrda bu noktada yaplmas gereken çalmalar üzerine de fikir alverilerinde bulunulacaz dedi.

Ana Sayfaya Git