Karpuz para etmeyince tarlada çürümeye terk edildi

Diyarbakır’da karpuz eken çiftçiler, yüksek maliyet nedeniyle tarladan karpuzu toplayamayınca, karpuzlar tarlada çürümeye terk edildi.

Haberler 17.09.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçe merkezine yaklak 15 kilometre uzaklkta bulunan Kuruyaz (Caferk) köyünde karpuz yetitiren çiftçiler, artan maliyetler nedeniyle tarladan karpuzlarn toplamayarak çürümeye terk etti.

Son dönemde artan yakt fiyatlar ve maliyetlerde meydana gelen art nedeniyle zarar eden çiftçi, tarladan karpuzunu toplayamyor.

KARPUZ PARA ETMEYNCE

Artan maliyetler nedeni ile zarar ettiklerini belirten Doan Aksu, Karpuz ektik ama ektiimiz karpuzlar satamyoruz. Biz karpuzu tarladan 50 kurua satyoruz, komisyoncu bir lira ile 1,20 lira arasnda satyor. Bizden daha yüksek fiyata satyorlar. Bizler zarar ediyoruz, onlar bizden daha fazla kar ediyor. Biz zahmet çekiyoruz, onlar kazanyorlar. Karpuzlarmz tarlada kalm halde, baka bir gelir kaynamz da yok. Bizler devletten bu konuda yardm bekliyoruz. u durumda karpuzlar tarlada kalacak. Bize verilen fiyat 50 kuru. Mazot fiyatlarnn art, gübre fiyatlarnn yükseklii Devletin bize bu konuda yardmc olmasn bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Artan maliyet yükünün altndan kalkamadklarn belirten Ferat Aksu, Karpuz fiyatlar ucuz, mazot fiyat yüksek. Satmz maliyetimizi karlamyor. Karpuz fiyatlarnn düüklüü, masraflarn fazlal nedeni ile devletten buna çözüm bulmasn bekliyoruz. Artk bu yükün altndan kalkamyoruz. Karpuzlarmz tarlada çürümeye balad. dedi.

Ana Sayfaya Git