Kasapta ucuz etleri istiyor?

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap iş yerine de bu imkanın tanınmasıdır"

Haberler 04.11.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumunun (ESK) uygun fiyatl etlerinin sadece 2 market zinciri tarafndan satlacak olmasna ilikin, Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap i yerine de bu imkann tannmasdr. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, ESKdan salanan uygun fiyatl etler için Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca ülke genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerden 2sine datm yetkisi verilmesini deerlendirdi.

Söz konusu uygulamann kasap esnaf yönünden üzüntü verici olduunu ifade eden Palandöken, bu uygulamann, esnaf ve sanatkar korumay ve kollamay öngören yasaya aykr olduunu savundu.

KASAPLARIN DA HAKLARI VAR

Palandöken, piyasada sat faaliyetinde bulunan iletmeler arasnda ayrm yapldn iddia ederek, uygulamann bu yönden de rekabet hukuku kurallarna ters dütüünü öne sürdü.

Krmz et sorununun, üretimin artrlmasna dönük tedbirlerle alabileceini belirten Palandöken, unlar kaydetti: Sorunun temelinde üretim yetersizliinin olduu, bu alanda faaliyet gösteren bütün kesimlerce kabul edilen bir husustur. Halkmza ucuz et satlabilmesi, bizim de öteden beri arzu ettiimiz bir konudur ancak bunun, bir kesimi madur eden bir uygulamayla yaplmamas gerekir. Talebimiz, ülke genelinde faaliyet gösteren 26 bin kasap i yerine de bu imkann tannmasdr. Konunun acilen çözümü için Rekabet Kurumuna gidiyoruz.

Ana Sayfaya Git