Katar'a canlı hayvan!

Van'ın geniş ve verimli yaylalarında yetiştirilen 30 bin küçükbaş hayvanın Katar'a gönderilmesi, kentte hayvancılığın canlanmasını sağladı.

Haberler 26.11.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede en fazla küçükba hayvan varlna sahip illerden biri olan Vanda, mays ayndan bu yana Katara 30 bin küçükba hayvan ihraç edilmesi, sektör temsilcilerini sevindirdi.

Özalp lçe Tarm ve Orman Müdürü Mehmet Emin Polat, 30 yl aradan sonra Vandan Katara hayvan göndermeye baladklarn söyledi.

Vann Türkiyenin küçükba hayvan varl bakmndan en önemli illerinden biri olduunu aktaran Polat, öyle konutu:

Vann hayvanclk potansiyeli en yüksek ilçelerden biri olan Özalp. Koyunlarn büyük bölümü de ilçemiz üzerinden Katara gönderildi. 7-8 aylk Akkaraman ve Morkaraman rklarndan oluan toklu koyunlar youn talep gördü. Gönderilen koyunlarn büyük bölümü ilçemiz üzerinden gerçekleti. Hayvan ihracat yapmak isteyen firmalarn taleplerini bakanlmzn ilgili birimlerine gönderiyoruz. Bavurularn incelenmesinin ardndan uygun görülen firmalara ihracat izni veriliyor. Bakanln verdii izin sayesinde Vanda küçükba hayvan besiciliinde de büyük bir canlanma oldu.

Katara ihracatn balamasnn hayvancla olan ilgiyi de artrdn vurgulayan Polat, Bu ihracat yeni bir pazar oluturdu. Bu sayede hayvanclk canland ve geniledi. Besiciler hayvanlarn daha rahat elden çkarmaya balad. hracat olunca besicilerimiz hayvan yetitiriciliini daha bilinçli ve salkl yapmak için çaba gösterdi. Bu çalmalarmz geniletmeye çalyoruz. dedi.

- Hayvancln gelimesi adna umut verici

Van Ticaret Borsas Yönetim Kurulu Bakan Nayif Süer de uzun bir aradan sonra Vandan canl hayvan ihracat yapyor olmann önemine deindi.

Bu çalmann, gençlerin tarm ve hayvancla tevik edilmesi açsndan çok önemli olduunu belirten Süer, Giriimcilerimizin Katar ile balayp Kuveyte uzanan canl hayvan ihracat yolculuu, pek çok üreticimizi cesaretlendirip rol model olacaktr. thalatla deil, ihracatla ön planda olmalyz. Hükümetimizin de destekleri ile Vann eski dönemlerdeki hareketlilie dönmesini temenni ediyoruz. Van Ticaret Borsas olarak göreve geldiimiz günden bu yana kent ekonomisine deer katacak her çalmann takipçisi ve destekçisi olduk. Bu deerli hamlenin borsa üyelerimiz tarafndan yaplmasndan da ayrca mutluluk ve gurur duyuyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git