Katkısı büyük

Bingöl'deki Çaytepe Göleti ekonomiye yılda 1,1 milyon lira katkı sunacak

Haberler 07.12.2021 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü tarafndan Bingölün Genç ilçesinde inaat tamamlanan çaytepe Göleti ve Sulamasnn ekonomiye 1,1 milyon lira katk salayaca bildirildi.

DS Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Bingöle yaplan yatrmlarla kentin mümbit topraklarnn suyla buluturulmasna, vatandalara içme ve kullanma suyu temin edilmesine, derelerdeki takn riskinin azaltlmasna devam edildii belirtildi.

Açklamada görülerine yer verilen DS Genel Müdürü Kaya Yldz, Bingöl ve ilçelerinde son dönemde hizmete sokulan su yaplarnn bölgedeki tarmsal faaliyetlerin gelimesinde önemli rol oynadn belirtti.

EKONOMYE KATKISI

Bu kapsamda Genç çaytepe Göleti ve Sulamas inaatndaki çalmalarn tamamlandn ve toplamda 750 dekar tarm alannn cazibeli borulu sulama ebekesiyle sulanmasnn temin edileceini aktaran Kaya, unlar kaydetti:

Temelden 30 metre yükseklikte, ön yüzü membran kapl kaya dolgu tipinde imal edilmi olup, 700 bin metreküp su depolayarak 750 dekar arazinin sulanmasna hizmet edecektir. çaytepe Göleti ve Sulamas, milli ekonomiye ylda 1,1 milyon lira katk temin edecek ve ayrca 225 kiiye tarmsal istihdam salayacaktr. Bingöl Genç çaytepe Göleti Sulama ebekesi imalatlar tamamlanarak hizmete hazr hale getirilmitir.

Ana Sayfaya Git