Kayak yatırımı müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle bölgenin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi için yatırım kararı alındı.

Haberler 23.01.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ile anlurfa Büyükehir Belediyesi i birliiyle Karacada Kayak Merkezine yatrm yaplmas karar alnd.

Bölgenin 1919 rakmyla en yüksek da konumunda bulunan Siverek ilçesindeki Karacada, k turizminde Güneydounun parlayan yldz olmaya hazrlanyor.

Karacadadaki kayak merkezi, anlurfa, Diyarbakr, Mardin ve Adyamana ayn mesafedeki uzakl dolaysyla da bölge insan tarafndan skça ziyaret ediliyor.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, bölge halkna daha iyi hizmet sunulabilmesi amacyla Gençlik ve Spor Bakanlnn katklaryla Karacada Kayak Merkezi Projesini hazrladklarn söyledi.

Projenin Bakanlk tarafndan kabul edildiini belirten çiftçi, Karacadada teknik heyetin yapaca incelemenin ardndan yatrma balanacan ifade etti.

Merkezin proje sayesinde ciddi oranda deieceini vurgulayan çiftçi, Bakanlmz ile Belediyemiz ortaklaa kayak merkezimizi geniletecek. Hem sosyal tesis alanlarn genileteceiz hem de pist alann büyüteceiz. Atlama kulelerinin olduu bir merkez haline getireceiz. dedi.

çiftçi, merkezdeki tek kayak pistinin projeyle 3e çkarlacan, merkeze yeni kazandrlacak telesiyej ile de ziyaretçilerin Karacadan zirvesine çkarlacan kaydetti.

- K kamp da yaplacak

Gelecek yllarda bölge insannn k sporlarn daha profesyonel yapabilecei merkeze kavuacan aktaran çiftçi, Karacada eteklerine de piknik alanlar yaplmasnn planlandn anlatt.

Bölge illerinin ayn anda merkezden istifade edebilmesinin hedeflendiini söyleyen çiftçi, Biz merkezi günübirlik ve hafta sonu eklinde 4 ehre hizmet verebilecek bir potansiyel olarak planlyoruz. Farkl bir gün yaamak isteyenlerin gidebilecei büyük bir merkez olacak. ifadelerini kulland.

Proje sayesinde gençlerin kn Karacadada kamp yapabilmesinin amaçlandna dikkati çeken çiftçi, sözlerini öyle sürdürdü:

Buray geni çapl bir gençlik kamp merkezi haline de getirmeyi planlyoruz. Burada yaplacak proje, gençlie de hizmet verecek. anlurfa, Türkiyenin en genç ili. Ya ortalamamz 19,2. Türkiyenin en fazla örenci barndran ehriyiz. 670 bin örencimiz var. Bu kadar genç ve dinamik bir ehri biz böyle deerlendirmek istiyoruz. Bu tür projelerle hizmet edeceiz. Karacada Kayak Merkezi Projesini önemsiyoruz, üzerinde duruyoruz. Hatta yazn da bu proje dahilinde Karacadan yüksekliinden faydalanlacak. Bölgenin en yüksek zirvesi olmas dolaysyla serinliinden faydalanlarak dinlenme merkezi olarak hizmet vermesi planlanyor.

- Ziyaretçisi yüzde 70 artar

Merkez iletmecisi Orhan Atilla da merkezin yenilenmeye ve destee ihtiyaç duyduunu söyledi.

Daha önce sadece hafta sonlar hizmet verdiklerini ancak zamanla artan talep dorultusunda hafta içi de hizmet vermeye baladklarn anlatan Atilla, mevcut potansiyeli karlamakta zorlandklarn belirtti.

Younluun gittikçe arttn vurgulayan Atilla, Bölgede heyet incelemelerde bulundu, rapor ald. nallah seneye güzel bir tesis olur. Merkeze yüzde 70 daha fazla ilginin olacan düünüyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git