Kayapınar’da Parklar Yapılacak

Kayapınar’daki Belediyeye ait boş alanları inceleyen Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayapınar Belediyesinde yapılaşmanın bittiği alanlarda kalan boş alanların halkın faydalanabileceği parklar yapılmasını istedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait serayı da gezen Başkan Vekili Dr. Balcı, çiçek üretim sayısının 1 milyona çıkarılmasını istedi. Kayapınar’da kapalı pazar alanları da yapılacak.

Haberler 27.09.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, Kayapnar Belediyesi birim müdürleri ile ilçe snrlar içerisindeki bo alanlar gezdi. Belediyeye ait bo arazileri tek tek gezerek, ilgili birim müdürlerinden bilgi alan Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, buralarda doal parklarn yan sra Gençler ve çocuklar için spor komplekslerinin yaplmasnn talimatn verdi.

Park Bahçeler, Temizlik ve Fen leri Müdürlüüne ait Makine kmal ube Müdürlüünü de ziyaret eden Kaymakam ve Bakan Vekili Dr. Ozan Balc, Fen leri, Temizlik leri ve Park Bahçe Müdürlüünün araç park ile atölyelerini gezdi. Araç park ve atölyeler hakknda bilgi alan Dr. Balc, daha sonra seraya geçti. 16 dönüm arazi üzerine kurulu, 300 bin kök çiçek üreten serada incelemelerde bulunan Dr. Balc, ekilen çiçekler ve serann genel durumu hakknda bilgi ald.

ççEK ÜRETM 1 MLYONA çIKARILACAK

Bakan Vekili Dr. Balc, 16 dönümlük serann 30 dönüme çkarlmasn, 300 bin olan kök çiçek üretimini bir milyon köke çkarlmas ve 10 bin aaç yetitirilmesi talimatn verdi. Dr. Balc, kapal bir dönümlük sera alannda tadilat yaplmasn da istedi. Bakan Vekili Dr. Balc, ayrca Makine kmal Müdürlüünün düzene girmesi için bir an önce çalmalarnn yaplmasn istedi.

1 YILDA 25 YEN PARKLAR YAPILACAK

Bakan Vekili Dr. Balc, Kayapnarda yaplamann bittii alanlarda kalan yeil alanlara halkn faydalanabilecei, çocuklarn aileleriyle zaman geçirecei doal parklarn yan sra, gençler ve çocuklar için spor kompleksi yaplmasn istedi. Bakan Dr. Balc, önümüzdeki yl içerisinde yeni parklarn yaplmas için Park ve Bahçeler Müdürlüüne talimat verdi.

KAPALI PAZAR ALANLARI YAPILACAK

Bakan Vekili Dr. Balc, bo alanlar inceledikten sonra Kayapnar ilçesinde büyük ihtiyaç olan açk pazar alanlarnn kapal pazar alanlarna dönütürülmesini istedi. Balc, Belediye olarak her mahallede bir pazarn yaplmas planladklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git