Kayıt dışı iş yerine ruhsat

Bağlar Belediyesinden kayıt dışı iş yerlerine yönelik ruhsatlandırma

Haberler 26.08.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediyesi, pandemi sürecinde kayt d ve ruhsatsz i yerlerine yönelik olarak Büyükehir Belediyesi, Vergi Dairesi ve esnaf odalaryla ortaklaa gerçekletirdii denetimlerde 3 bin 400 i yerinin yüzde 80inin ruhsatlandrma ve vergilendirme ilemlerinin balatlmas saland.

çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve mart ayndan itibaren Türkiyeyi de etkisi altna alan yeni tip korona virüs salgn ile mücadelede gda sal ve hijyen koullarnn önemi artt için daha fazla gündeme gelen kayt d ekonomi konusunda bölgede çalmalar younlarken, iyi haber Diyarbakrn 36 ilden büyük olan merkez Balar ilçesinden geldi. Balar Belediyesi, pandemi sürecinde kayt d ve ruhsatsz i yerlerine yönelik olarak Büyükehir Belediyesi, Vergi Dairesi ve esnaf odalaryla ortaklaa gerçekletirdii denetimlerde önemli bir baarya imza atarken, 4 aylk süreçte tespit edilen 3 bin 400 iletmenin yüzde 80i için ruhsatlandrma ve vergilendirme ilemlerinin balatlmas saland.

ORTAK MÜCADELE BAARIYI GETRD

lçe genelinde gerçekletirilen çalmalara Balar Belediyesi Zabta ve Ruhsat Müdürlüü ekiplerinin yan sra Büyükehir Belediyesi Esnaf Dairesi Bakanl, Vergi Dairesi ve esnaf odalarndan ekipler katld. Kayt d olduu tespit edilen iletme ve i yerleri ikna edilerek ruhsat ve vergi kayd konusunda her türlü kolaylk saland. Balar, bu alanda elde ettii baar ile bölge genelindeki ehirlere örnek oldu. Ekiplerin aralksz olarak devam ettii çalmalarda ksa zamanda ruhsatlandrma ve vergilendirme ilemlerinin artrlmas hedefleniyor.

HEDEFMZ BU ORANI YÜZDE 100E YÜKSELTMEK

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, denetleme çalmalarna verdii destek nedeniyle Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karaloluna teekkür ederek hedeflerinin 4 ayda ulalan yüzde 80 orann yüzde 100e çkarmak olduunun altn çizdi. Ruhsatlandrma ve vergilendirme ilemlerinin hem vatandan hem esnafn yararna olduuna dikkat çeken Beyolu, Aziz hemehrilerimizi bu konuda duyarl olmaya davet ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git