Kaz çiftliğine talep patlaması

Muş'un Varto ilçesinde 34 yaşındaki Mazlum Tuğrul, 30 büyükbaş hayvanını satarak kurduğu kaz çiftliğinde yetiştirdiği kazları, siparişle birçok yere gönderiyor.

Haberler 14.01.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir banka müdürünün tavsiyesi üzerine 2 yl önce büyükba hayvanlarn satan Turul, 3 bin mast cinsi kaz yavrusu alarak ilçeye bal Üçbulak köyünde çiftlik kurdu.

Ksa sürede büyüyen kazlar satan, kuluçka makinesine brakt yumurtalardan çkan civcivleri de yetitiren Turul, gelen taleplere yetimeye çalyor.

KAZ çFTL

Turul, büyükba hayvanlara göre daha masrafsz, zahmetsiz olan kaz yetitiriciliinin ayn zamanda daha karl olduunu söyledi.

çayr ve derelerde organik beslenen kazlar bata Kars olmak üzere bir çok ile sattn belirten Turul, çiftliini büyüterek sadece etinden deil, tüy ve cierinden de yararlanmak istediini kaydetti. Turul, Avrupa ülkelerinde kaz tüyü ve cieri çok deerli. Devlet teviklerinden faydalanarak çiftliimi büyütmeyi, bu ii daha profesyonel yaparak ülke ekonomisine kakt sunmay amaçlyorum. Kazn tanesini 100-180 lira arasnda satyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git