Kaz yetiştirmede markalaştırma

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) işbirliği ile yürütülen “Kaz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Markalaştırılması” projesi başladı.

Haberler 10.09.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun ekonomik yapsn farkl alanlarda gelitirmeye dönük stratejik nitelikteki aratrma ve uygulama çalmalar devam ediyor. Bu kapsamda, DAKA ibirlii ve MÜ Uygulamal Bilimler Fakültesinin yürütücülüünde 45 bin TL bütçe ile kabul edilen, Mu li Kaz Yetitiriciliinin Gelitirilmesi ve Markalatrlmas projesine baland. Proje kapsamnda, Mu Tarm ve Orman l Müdürlüü toplant salonunda, kaz yetitiricilii konusunda ilgili personele yönelik bir bilgilendirme ve eitim toplants yapld.

KAZ YETTRCL

Proje hakknda katlmclar bilgilendiren MÜ Rektör Yardmcs Prof. Yaar Karada, Mu ili kaz yetitiriciliinin gelitirilmesi ve markalatrlmas projesi kapsamnda bin adet damzlk, 5 bin adet besi üniteli entegre bir tesis modelinin müteebbis ve giriimcilerin bilgisine sunulacan söyledi. Mali analizleri gerçekletirilmi bu model ile yatrmlarn hzl bir ekilde etkisini göstereceini vurgulayan Prof. Dr. Karada, Muun elbirlii ile hareket etmesiyle bu üretimi katma deeri yüksek bir sektör hline getirmenin mümkün olabileceini ifade ederek, Mu, kaz yetitiriciliinde, 100 binin üzerinde kaz varl ile Karstan sonra Türkiye ikincisi durumundadr. Geleneksel tüketim alkanlnn ve çevre koullarnn uygun olmas, Muta kaz yetitiricilii açsndan önemli avantajlardr dedi.

Mu Tarm ve Orman l Müdür Yardmcs Mehmet Gündodu da, Muun, ülkemizin tek parçal üçüncü büyük ovasna sahip önemli bir tarmsal potansiyeli olduuna dikkat çekerek, markalalmas durumunda kaz yetitiriciliinin Mu tarm için önemli bir gelir kayna olacan söyledi.

EKONOMK KAZANIM

Son olarak bir konuma yapan DAKA Mu Yatrm Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan ise, Kalknma ajanslar sadece hibe veren kurumlar deildir. limizin kalknmas ve rekabet gücü açsndan önemli frsatlardan yararlanlmasna, ilimiz ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine yönelik projelerin hayata geçirilmesine de katk salyoruz. Bu kapsamda ilimizin rekabetçi konumda olduu kaz sektörünü canlandrmak ve markalatrmak için paydalarmzla ibirlii içinde çalyoruz dedi.

Düzenlenen toplantya; Rektör Yardmcs ve Uygulamal Bilimler Fakültesi Dekan Prof. Dr. Yaar Karada, l Tarm ve Orman Müdür Yardmcs Mehmet Gündodu, DAKA Mu Yatrm Destek Ofisi Koordinatörü Fuat Özkan, l TKDK Koordinatörü Beytullah Uygur, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dr. Ör. Üyesi Mehmet Akif Boz ile Tarm ve Orman Müdürlüü, DAKA ve TKDK personeli katld.

Ana Sayfaya Git