Kazancı Yokuşu'nda anma

Taksim'de 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'nda anma töreni yapıldı.

Haberler 30.04.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Taksimde 1 Mays 1977de çkan olaylarda hayatn kaybedenler, Kazanc Yokuunda düzenlenen törenle anld. DSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birlii üyeleri, Kazanc Yokuunda bir araya gelerek çeitli sloganlar att.

DSK Genel Bakan Kani Beko, 1977de yaanan olaylarda hayatn kaybedenleri anmak için toplanan herkese teekkür etti.

ANMA ETKNL

Kazanc Yokuunda 40 yl önce 37 kiinin hayatn kaybettiini söyleyen Beko, Onlarla birlikte on binlerce içi kardeimiz burada yaraland. Ama 40 yldan bu yana hala katiller bulunarak adalete teslim edilmedi. DSK olarak katiller bulununcaya, adalete teslim edilinceye kadar Taksim mücadelemiz devam edecektir. Biz Taksimden hiçbir zaman vazgeçmedik, hiçbir zaman da vazgeçmeyeceiz. ifadelerini kulland.

KESK Genel Bakan Lami Özgen ise 1977 ylnda yaananlar knayarak, 1 Mays katliamyla hala yüzleilmedi. Bu katliamn failleri ortaya çkarlmad. dedi. TTB Merkez Konseyi Bakan Rait Tükel ve TMMOB Bakan Emin Korkmaz da ksa birer konuma yapt. Konumalarn ardndan olaylarda hayatn kaybedenler ansna 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu. Gruptakiler, ellerindeki krmz karanfilleri Kazanc Yokuuna brakt. Gruptakiler, stiklal Caddesinden ihaneye kadar yürüdükten sonra dald.

Ana Sayfaya Git