KDK eşi ağır engelli emeklinin mağduriyetine son verdi

Kamu Denetçiliği Kurumu, bayramlarda verilen ikramiye tutarı nedeniyle geliri muhtaçlık sınırının üstüne çıktığı gerekçe gösterilerek evde bakım yardımı kesilen vatandaşın mağduriyetini önledi.

Haberler 03.06.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KDKden yaplan açklamaya göre, çanakkalede engelli eiyle iki odal bir evde yaayan emekli bir vatanda, geliri muhtaçlk snrnn altnda olduu için devlet tarafndan evde bakm ayl alyordu.

çanakkale Sosyal Hizmetler Müdürlüü, bayramlarda verilen ikramiye nedeniyle geliri muhtaçlk snrnn üzerine çkt gerekçesiyle emekli vatandan evde bakm ayln kesti. Vatandatan, ayrca ald aylklar geriye dönük olarak yasal faiziyle talep edildi.

AIR ENGELL EMEKL

çanakkaleli vatanda, emekli aylndaki artn bayram ikramiyesi olduunu belirten dilekçeyle kuruma bavursa da çare bulamad. Ei engelli vatanda, son çare olarak KDKye bavurdu.

Bavuru üzerine yapt incelemede emekli vatandan madur edildii kanaatine varan KDK, çanakkale Sosyal Hizmetler Müdürlüüyle iletiime geçerek dostane çözüm bulmak için görümelere balad.

çanakkale Sosyal Hizmetler Müdürlüü yetkilileri, KDKnin giriimleri sonucunda vatanda evinde ziyaret etti. ncelemelerde ar engelli einin bakmn salayan ve iki odal bir evde yaayan bavurucunun, sadece emekli maa ald için idare tarafndan kesilen 7 bin liralk cezay ödeyecek durumunun olmad yerinde tespit edildi.

Cezay iptal eden müdürlük, bavuru sürecinde ödenmeyen evde bakm aylnn da vatandaa toplu olarak ödenmesini uygun buldu.

Ana Sayfaya Git