KDV indirim süresi uzuyor...

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerine devam kararı çıktı. Başbakan Binali Yıldırım “Esnaf ve iş verenler için, vergi indirimine gideceğiz. Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatıyoruz” dedi.

Haberler 11.04.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyaz eya ve mobilyada vergi indirimleri 30 Nisanda sona erecekti. Babakan Yldrmn açklad kararla indirimler 5 ay uzatlm olacak.

HANG ÜRÜNLERDE NECEK?

Beyaz eyada 3 ubat tarihinde Resmi Gazetede çkan Bakanlar Kurulu kararyla buzdolaplar, bulak ve çamar makinalar, klimalar, ütü, saç kurutmas, küçük ev aletleri, elektrikli süpürgeler, stclar gibi ürünlerde yüzde 6.7 olan vergi sfrlanmt. Ayrca mobilyalarda da yüzde 18 olarak alnan KDV yüzde 8e düürülmütü. 30 Nisan tarihinde sona erecek bu karar öncesi bir Bakanlar Kurulu karar daha çkacak ve vergi indirimleri ekim bana kadar uzatlacak. Hem beyaz eya hem de mobilya sektörü bir süredir vergi indirimlerinin devam isteniyordu.

VERG GELRRLERNE ETKS 800 MLYON TL

Konu ile ilgili bir açklamada Maliye Bakan Naci Abaldan geldi. Bakan Abal: Yaptmz hesaplamalara göre burada 350 milyon liralk bir maliyet olutu. imdi biz bunu 30 Eylül tarihine uzatyoruz, bu durumda yaptmz hesaplamalara göre, bunun vergi gelirlerine net olarak 800 milyon civarnda bir etkisi olacak. Ben inanyorum ki bu mobilya, beyaz eya ve ve konut sektöründe yapm olduumuz bu indirimler ekonomiyi genel anlamda canlandracak, hem istihdam salayacak hem üretimi artracak hem de piyasada yüzleri güldürecek ve bunun iaretlerini de alyoruz. Bu bakmdan piyasada son dönemde balayan canlanma artarak devam ediyor dedi.

7.2 MLYON KY LGLENDRYOR

Bakan Abal açklamasnn devamnda ise unlar kaydetti: Vergi gelirlerinde yaklak 7 milyon 200 bin vatandamz ilgilendiren yeni bir yeniden yaplandrma yapm oluyoruz çünkü 2016 Temmuzundan 2017 Martna kadar vergi borçlarn vadesinde ödemeyen, yine vergi dairelerine ödenmesi gereken dier trafik para cezas olur, motorlu tatlar vergisi olur, dier vergilerle baktmz zaman 7 milyon 200 bin vatandamz ilgilendiren bir yaplandrmay bu suretle yapm oluyoruz.

Ana Sayfaya Git