"KDV'de yeni düzenleme esnafı rahatlatacak"

TESK Genel Başkanı Palandöken "KDV ödemelerinin aylık olarak yapılması yerine iki ayda bir yapılması esnafı bir nebze de olsa rahatlatacak"

Haberler 02.03.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Katma Deer Vergisi (KDV) ödemelerinin iki ayda bir yaplmasn öngören tasarnn yasalamas durumunda esnaf bir nebze de olsa rahatlatacan kaydetti.

Palandöken, yaptn yazl açklamada, KDV Kanununda deiiklikler öngören kanun tasarsnn büyük kolaylklar getireceini belirtti.

Her sektörün farkl kar oranlarna sahip olduuna iaret eden Palandöken, unlar kaydetti:

Ortalama bir hesapla haslat üzerinden alnan yüzde 3 oranndaki verginin, kar üzerinden alnan yüzde 20 orannda bir vergiye denk geldiini söyleyebiliriz. Bu nedenle, haslat üzerinden alnacak KDV orannn da yüzde 2yi geçmemesi gerekir. Yeni sistem ihtiyari olaca için sektörüne göre yüzde 1 veya yüzde 2 oranndaki bir vergiye esnafn gönüllü uyumu yüksek olacaktr. Bu yöntemle devletin vergi gelirleri de artacaktr.

ESNAFA RAHATLAMA GELECEK

Palandöken, KDV ödemelerinin aylk olarak yaplmas yerine iki ayda bir yaplmasnn esnaf bir nebze de olsa rahatlatacan belirterek, Bugünkü yapya göre kyasladmz zaman, yeni sistemde devletimiz esnafa 1 aylk ödeyecei KDV tutar kadar sfr faizli kredi vermi gibi oluyor. Bu ödeme kolayl esnaf son derece memnun edecek. ifadesini kulland.

Farkl vergi oran uygulamalarndan kaynaklanan sorunlarn da düzeltilmesi gerektiine dikkat çeken Palandöken, özellikle ehir içi ulam sektöründe, birçok Avrupa ülkesinde olduu gibi KDVnin tamamen kaldrlmas veya düük oranl bir vergi uygulamasnn sektörü rahatlatacan vurgulad.

Ana Sayfaya Git