Kebap şişleri ihraç ediliyor

ŞANLIURFA'da yapılan kebap şişleri, Romanya, Almanya, Fransa ve Çin'e ihraç ediliyor.

Haberler 04.05.2017 - 07:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haimiye Meydannda bulunan Demirciler çarsndaki 4 imalathanede kebap ii üretimi yaplyor. çeitli boy ve ebatlarda üretilen iler, ülke kenelindeki kentlere satlyor. Türüne göre deien kebap ileri, Romanya, Alman, Fransa ve çin gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Demirden 30 yldr i üretimi yapan Mehmet Kakçolu, kebabn srrnn ilerde olduunu söyledi. Demir ustas Mehmet Kakçolu, günlük imal ettikleri 5 çeit kebap ilerini yurt içine satn yan sra yurt dna da ihraç ettiklerini belirtti. Elle yaplan ilerin daha salkl olduunu ifade eden Kakçolu, unlar söyledi:

Kebap ileri ihraç ediliyor

Ben 30 yldr demircilik iiyle urayorum. Daha önceden farkl demir ilerine arlk veriyorduk. Ancak zamanla teknolojiye yenik düerek, sadece kebap iine döndük. anlurfada 4 dükkanda kebap ileri yaplyor. Metrelerce uzunluundaki demir ileri önce kesiyoruz. Daha sonra kzgn atete közledikten sonra orak üzerinde çekiçle döverek son eklini veriyoruz. Bizim elle yaptmz bu iler, daha salkl ve dayankldr. Yllardr bu iyerimizde 5 çeit kebap ii üretiyoruz. Günlük 500 ile bin civarnda i yapyoruz. Bu ilerimizin çeitleri Adana, patlcanl, kuba ve cier ii olarak biliniyor. Burada ürettiimiz bu ileri Türkiyenin her tarafna gönderiyoruz. Özellikle yurt dndan da sipari verenler var. Romanya, Almanya, Fransa ve hatta çine bile kebap ilerini götürenler var. Bu iler shhidir ve dier ilere göre daha iyidir. Kebaplar bu ilerimizde daha iyi pitii için lezzeti iinde yatmaktadr.

Kentteki lokanta iletmecileri ise fabrikasyon ilerini kullanmadklarn özellikle anlurfada yaplan demir ilerini terhcih ettiklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git