Kendi çiçeğini üretiyor

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce oluşturulan serada, Kayapınar İlçesine dikilmek üzere binlerce çiçek ve ağaç yetiştiriliyor.

Haberler 12.04.2017 - 07:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yaplan görevlendirme ile birlikte çalmalarna start veren Kayapnar Belediyesince oluturulan serada, ilçeye dikilmek üzere süs bitkileri, aaç fideleri ve çal gruplar olan çiçekler yetitiriliyor.

Ylda ortalama 200 bin adet klk çiçek yetitirilen seralarda, her yl ortalama 5 farkl türlerden çiçek üretiliyor. Üretilen mevsimlik bitkiler Kayapnar Belediyesinin parklarna, çevreyolu kenarlarna, camilere, okul bahçelerine dikiliyor. Yaz ve k üretime devam eden sera, Kayapnarn çiçeklendirilmesinde büyük rol oynarken, Kayapnar Belediyesi, dardan temin yolunu seçmeyerek tasarruf ediyor. Serada yetitirilen çiçekler, bitkiler ve çeitli aaçlar ile lçenin parklar, sokaklar, refüjleri yemyeil oluyor.

çCEKLERN KENDS ÜRETYOR

Kayapnar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Fatih Ensari, 16 bin metrekarelik sahada bin metrekarelik sera alan bulunduuna iaret ederek, Bin metrekarelik sera alannda Mevsimlik çiçek üretimleri yaplmaktadr. Seramzda 200 bin adet mevsimlik çiçek üretimi çalmalar balad. Kadife, Zinya, Petunya, Horozibii, pek çiçeinin yer ald 5 farkl çiçek çeitleri ekimini yaptk. 6 bin metre karelik alan ise aaçlandrma alan olarak üretim bölgesine dhil edilmitir. Ayrca, Karaaaç, çnar, Dibudak, Katalpa, Akçaaaç, erguvan, çitlembik, Mavi Selvi, Akasya, Mazi, Ejderçam tohumlar da üretiyoruz. Yine çal gurubu olarak da, çelikle üretim ile Gül, Taflan, Berbenis, Ligistrum, Acemborusu, Amerikan sarmann üretimini yapyoruz. Hedefimiz, dardan temine gitmeden hem tasarruf salamak hem de Belediyenin imknlaryla ilçeyi ksa zamanda yeillendirmektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git