Kendi işinin patronu!

Muş’ta 10 yıl boyunca tekstil firmalarında makineci olarak çalışan 33 yaşındaki Sercan Kutlu, devlet desteğiyle kurduğu iş yerinde 25 personelle hizmet veriyor.

Haberler 20.10.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta KOSGEBe proje sunan genç giriimci Sercan Kutlu, devletten ald destek sayesinde 22 dikim makinesi ve 25 personelle üretim yapyor. Yaklak 5 aydr kurulan tekstil firmas, özellikle kadn personellere ekmek kaps oldu. Devletten ald destekle ilgili bilgi veren iletme sahibi Sercan Kutlu, yaklak 10 yl makineci olarak çaltn ve kendi iinin patronu olmak istediini söyledi. 3 makine ile ie baladn anlatan Kutlu, Devletin destek verdiini duydum. Proje hazrladm ve KOSGEBe sundum. Projem KOSGEBde onayland. Devlet desteiyle 22 makine aldm. Bu sayede i yerimi büyüttüm dedi.

25 çALIANIM VAR

25 çalan ve 22 i makinesinin olduunu kaydeden Kutlu, Bu ekilde çalyoruz. u anlk i durumumuz iyi. Pandemi olmasna ramen yine çalyoruz. Pandemi kurallarna uyuyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarna özen gösteriyoruz. Bu ekilde bize destek verilmesinden dolay devletimize teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

DEVLET DESTE OLMASAYDI BU DERECEYE GELEMEZDM

Devlet destei olmamas durumunda bu seviyeye gelemeyeceini belirten Kutlu, Destek olmasayd bu seviyeye gelmemiz yllar alabilirdi. Biz bu iin ehliyiz ama 3 makineyle baladk sonuçta. Aradan 5 ay geçmesine ramen 22 makine, 25 çalanm var. u anki durumum iyi. Allah, devletten raz olsun. Devlet sayesinde bu konuma geldik. imizi daha da büyütmeyi düünüyoruz diye konutu.

3 aydr i yerinde çaltn ifade eden Meral Atalay ise Patronumuz daha önce bir tekstil firmasnda çalt için kendisini gelitirerek böyle bir i yeri açt. Ben örenci olduum için pandemi sürecinde evde bo duracama hem dershane hem de kitap masraflarm çkarmak için burada çalyorum. leride bende kendi i yerimi açmay düünüyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git