Kendine has tadı olan isot sezonu başladı

Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifi Başkanı Bekir Polat, Şanlıurfa biberinin kendine has tadıyla dünyada benzerinin olmadığını ifade etti.

Haberler 03.09.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin yemeklik bul biber ihtiyacnn büyük bir bölümünü karlayan anlurfada, pul biber üreticilerinin kavurucu scaklar altnda çalmalar devam ediyor.

anlurfa sot Üreticileri Kooperatifi üyeleri tarafndan Haliliye ilçesine bal Srrn Mahallesinde kiralanan arazilerde pul biber ii yapan üreticiler, krmzbiberi çeitli aamalardan geçirerek pul bibere dönütürüyor.

anlurfa sot Üreticileri Kooperatifi Bakan Bekir Polat, anlurfa biberinin kendine has tadyla dünyada benzerinin olmadn belirterek, Urfa biberine sahip çklmas çarsnda bulundu.

anlurfa biberini, hijyenik ortamlarda ve modern yöntemlerle ilemek istediklerini belirten Polat, Urfa biberinin tantlmas ve yer tahsisi noktasnda yetkililerden destek istedi.

SOT SEZONU BALADI

anlurfann yüzde doksan biber ihtiyacnn kendileri tarafndan karlandn ifade eden Polat, u an kooperatifimize kaytl 100 üyemiz var. anlurfadaki biberin yüzde 90n karlyoruz. Üreticilerimiz bu sene bismillah deyip sezona balad. Bu sene sezon güzel balad. Geçen sene baz skntlar vard, bu sene biraz daha iyi 2019 ylnn Göbeklitepe Yl olarak ilan edilmesiyle birlikte bu sene biber satlarmz da artt. anlurfa biberi u an bir TL 80 kuru ile 2 TL arasnda satlyor. Fiyatlarn yüksek olmas kalitenin daha iyi olmasn salyor. Bir de sanayi tipi dediimiz biber var. Sanayi tipi biber küçük oluyor. Onun fiyat ise 3 TL. Bu sene gayet güzel gidiyor. diye konutu.

Urfa biberine sahip çklmas gerektiini belirten Polat, Urfa biberine sahip çkmyoruz. anlurfa sot Üreticileri Kooperatifinde 6 senedir bakanlk yapyorum. Urfa biberini Türkiyeye tantp, daha hijyenik ortamlarda daha modern tesislerde ileyip piyasaya sunmak istiyoruz. Yer tahsisi noktasnda bize yardmc olunursa, biz de anlurfa isotunu Türkiye ve Avrupada tantrz. Daha güzel ambalajlarda, daha salkl ortamlarda üretim yapp, Türkiye ve Avrupa pazarna sunarz. eklinde konutu.

Urfa biberini dier biberlerden üstün klan özelliklere deinen Polat, anlurfa biberi yenildii zaman en bata hafif bir ac hissedilir, mideye kesinlikle rahatszlk vermez. Urfann toprandan m kaynaklanyor bunun sebebini bilmiyorum ama, anlurfa biberinin benzeri dünyada yoktur. anlurfa biberini yiyen insan rahatsz olmaz. anlurfa pul biberinin u an ki deeri 50 TL ile 60 TL arasnda deimektedir. Urfa biberini alacaklar kuruluuna, yana dikkat etsinler. Biber çkaracaklar ise 15 ya da 20 daha beklesinler. u an biber almak için acele ederlerse fiyat yükselir. fadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git