Kentsel dönüşüm projesi başlatıldı

Mardin Yeşilli’de kentsel dönüşüm projesi başlatıldı

Haberler 29.07.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Yeilli ilçesinde, çevre ve ehircilik Bakanl ve Yeilli Belediyesi tarafndan kentsel dönüüm projesi balatld. 1 yl içerisinde tamamlanmas beklenen proje ile Yeilli farkl bir çehreye bürünecek.

Yeilli Belediye Bakan Hayrettin Demir, ilçelerinde gerçekletirilecek olan kentsel dönüüm projesi ile ilgili basn mensuplarna açklamalarda bulundu. Demir, vatandalarn 30 Austosa kadar Bakanlk tarafndan ilçeye kurulan anlama ofislerine giderek hak sahibi olabileceklerini söyledi. Tüm yasal düzenleme çalmalarnn yapldn kaydeden Demir, zemin zorluuna da dikkat çekerek parklar, modern yaps ve cami alan ile birlikte projenin bir yl içinde tamamlanarak vatandalarn hizmetine sunulacan kaydetti. Bakan Demir, kentsel dönüüm projesi kapsamnda vatandalarn madur olmamas için proje ofislerine gelerek anlamalar imzalamas gerektiini dile getirdi.

Alt yapsz çalma ovmenlik olur

lçede hala tankerlerle su tandn kaydeden Demir, konumasn öyle sürdürdü:

ehrin alt ve üst yapsn deitireceimizi söylemitik. Alt yapnn yüzde 80ini bitirme noktasna geldik. Üstünü yaparsak ovmenlik olur. Bunun ne kadar zor bir i olduunun farkndayz. Halk Büyükehir Yasasn bilmiyor. Arazi yapmz ve zeminimiz açsndan zorlu bir bölgedeyiz. Bu iin faturasnn bize çkacann farkndaydk. Zeminin sert olmas, skntl olmasna ramen çalmalarmza hzla devam ediyoruz.

Projenin bir yl içinde tamamlanmasn hedefliyoruz

Kentsel dönüüm projesinin bir yl içinde tamamlanmasnn hedeflendiini aktaran Bakan Demir, öyle devam etti:

uanda hükümetimizin destei ile müteahhit tekrardan sahaya gönderilecek. lçemizin fiziki artlar ve yaps modern bir ehri andrmyor. 1990da ilçe olduk, genç bir ilçeyiz. Merkez ilçe olma hayalimiz var. Bunu kentsel dönüüm ile gerçekletirmek için çalyoruz. 15 Ekim 2016 tarihinde Bakanlar Kurulu karar ile proje onayland. Saha çalmalar balad. u an iin vatanda ile anlama ve uzlama noktasndayz. Önümüzde 400 konut 70 dükkan 68 harabe, 2 cami, türbe, Kuran kursu, taksi toplam 501 tane hak sahibi var. Biz tüm vatandalarmz madur olmadan hak sahibi olmasn istiyoruz. Anlama yaplmaz ise zeminde ve harabe alanlar riskli bölge ilan edildii için acil kamulatrma ile bu proje gerçekletirilecek. Bu proje bu ilçenin ihtiyacna cevap verecek ve merkez ilçe olma yolunda idealimiz ve talebimiz var. Merkez ilçeye layksanz buna ait görüntü olmas lazm. Kimsenin madur olmayacan bir çalma yapmak istiyoruz. 36 ay boyunca evi teslim edilene kadar 836 lira kira destei yaplacak. yeri yaplana kadar ayn bedel ödenecek. Kiracda boaltma ve kira bedeli ödeniyor. Vatandaa derse boaltma yapmam o halinden memnunsa biz deiliz. Ambulans ve itfaiyenin girmedii yerlerimiz zaten riskli bölge ilan edildi. Biz bu harabeleri temizlemek zorundayz.

Artk köy gibi yaamak istemiyoruz

Projenin devlet ve Yeilli Belediyesi ile ortak yürütüldüüne dikkat çeken Demir, konumasn öyle sürdürdü:

Projenin tahminen 1 yl içinde tamamlanmas hedeflenmekte. Yeilli Belediyesi ile çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan ortak yürütülen proje. 30 Austostan sonra anlama sonras ödemeler ve kira bütçesi oluturulacak, ödemeler yaplacak. 51 milyon lira kamulatrma bütçesi bölgemize ayrld. Tapusuz hak sahiplerine de elektrik ve su faturalarna bakarak ödeme yaplmas planlanmakta. limize ve ilçemize imdiden hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git